ΝΔ: Ιδού τα απεγνωσμένα fanke news του ΣΥΡΙΖΑ για την εαρινή έκθεση της Κομισιόν

ΝΔ: Ιδού τα απεγνωσμένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την εαρινή έκθεση της Κομισιόν.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FAKE NEWS ΝΔ 1
“Fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα σχετικά με την εαρινή έκθεση της Κομισιόν”, χαρακτηρίζει το Παρατηρητήριο fake news της ΝΔ, τις αναρτήσεις:
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, θεωρεί ότι το lockdown στη χώρα θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό ξέχασαν να το συμπεριλάβουν στον σχολιασμό τους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Επίσης ξέχασαν να αναφέρουν πως δεν προσμετράται στη συγκεκριμένη έκθεση η θετική επίπτωση στην οικονομική μεγέθυνση από τη χορήγηση ρευστότητας μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων, ύψους 7 δισ. ευρώ.
  • Στο πλαίσιο της ίδιας κριτικής, χρεώνουν ψευδώς τις αποκλίσεις στις εκτιμήσεις για την ύφεση στην Ελληνική Κυβέρνηση, όταν η Ευρώπη κάνει το ίδιο σε εβδομαδιαία βάση, το τελευταίο δίμηνο, διότι ουδείς γνωρίζει ακόμα την έκταση και την ένταση του προβλήματος. Ενδεικτικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 13 Μαρτίου εκτιμούσε ότι η ύφεση θα είναι 1% στην Ευρώπη το 2020. Σήμερα – μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις – εκτιμά ότι θα είναι 7,4%. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 12 Μαρτίου άφηνε απλώς ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας ύφεσης στην ευρωζώνη για εφέτος. Μία εβδομάδα αργότερα έκανε λόγο για ύφεση από 1,2%, ως 4,2%, ενώ στις 30 Απριλίου αναθεώρησε την εκτίμησή της για τη συρρίκνωση των οικονομιών της ευρωζώνης σε 5% έως 12%. Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, στις 9 Μαρτίου απλώς υποστήριζε ότι η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προ τριμήνου προβλέψεις, και τελικά, στις 19 Απριλίου, έκανε λόγο για ύφεση 7,5% στην ευρωζώνη.
  • Όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, βασική αιτία της συγκεκριμένης πρόβλεψης για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020, είναι το σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ που προέρχεται από τον Τουρισμό. Φυσικά, όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά λόγος για ανεπάρκεια και ελλιπή αντίδραση της Κυβέρνησης, την οποία ψευδώς επικαλούνται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα, η ίδια η έκθεση την οποία χρησιμοποιούν για να στήσουν το fake αφήγημά τους, τους διαψεύδει κάνοντας λόγο για «ταχεία πολιτική αντίδραση της κυβέρνησης» με «δημοσιονομικά μέτρα που έστρωσαν τον δρόμο για ταχύτερη ανάκαμψη το 2021» (σελ. 88).
  • Ο κ. Τσίπρας από την χαρά του που στη συγκεκριμένη έκθεση η πρόβλεψη για την ύφεση το 2020 στην Ελλάδα (9,7%) ξεπερνάει οριακά τις προβλέψεις για Ιταλία (9,5%) και Ισπανία (9,4%), χαρακτηρίζει τη χώρα μας «πρωταθλήτρια στην ύφεση» παραβλέποντας ότι για το 2021 η ίδια έκθεση εκτιμά πως η χώρα μας θα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη με 7,9% (έναντι 7% της Ιταλίας και 6,5% της Ισπανίας).
  • «Πρωταθλήτρια στην ανεργία», όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δυστυχώς η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της έκθεσης. Δεν γίναμε τώρα λόγω της πανδημίας, και πολύ περισσότερο λόγω της αντίδρασης στην πανδημία.
  • Όταν μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τη χώρα μας «πρωταθλήτρια στις απολύσεις» σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, όχι μόνο διαστρεβλώνει, αλλά αντιστρέφει την πραγματικότητα, αφού η μείωση της απασχόλησης στην Ελλάδα το 2020 προβλέπεται στο 3,7%, δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο των 28 της Ε.Ε. (4,4%), ενώ η αύξηση της απασχόλησης το 2021 προβλέπεται στο 3,8%, δηλαδή αφενός υπερκαλύπτει τη μείωση του 2020 και αφετέρου είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (3,3%). Με άλλα λόγια, βάσει της συγκεκριμένης έκθεσης, η αύξηση της ανεργίας φέτος αναμένεται να είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε., και η μείωση της ανεργίας του χρόνου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Συνολικά δηλαδή στο κομμάτι της απασχόλησης οι προβλέψεις είναι μάλλον ενθαρρυντικές για την Ελλάδα, εν αντιθέσει με ό,τι προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πριν σχολιάσουν τις προβλέψεις της Κομισιόν εν μέσω κορωνοϊού, θα ήταν χρήσιμο να θυμίσουν τις δικές τους επιδόσεις εν σχέσει με τις αντίστοιχες προβλέψεις της για το 2015, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία σε ύφεση καθιστώντας τη χώρα μας πραγματική πρωταθλήτρια στην ύφεση και μάλιστα χωρίς αντίπαλο, αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ανταγωνίζονταν σε ρυθμούς ανάπτυξης! Τότε που μας έβαλαν σε νέο μνημόνιο χάνοντας την ποσοτική χαλάρωση στην οποία τώρα μπήκαμε, και κρατώντας την οικονομία μας δέσμια στις αυταπάτες τους και ευάλωτη.
    Επειδή «η οικονομία είναι το ατού τους», και προφανώς ξέρουν να διαβάζουν οικονομικές εκθέσεις, καλό θα ήταν να μην τις διαστρεβλώνουν και να μη μιλάνε για σχέδιο, προβλέψεις, ανάπτυξη, εργασία και μεσαία τάξη, γιατί αυτόματα και συνειρμικά προκαλούν γέλιο…και κλάμα!
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood