ΝΔ: Ας απαντήσει ο Τσίπρας αν θα κρατήσει τους δύο βουλευτές που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

"Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του".
ozgkiour-zeimpek_mak

Αρχικά σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Πρώτο ΘΕΜΑ”, σημείωσε οτι “στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου”.

Ακολούθως ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε οτι η επιλογή από τον ΣΥΡΙΖΑ “υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, που μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, και που υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά”.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου στηλίτευσετο γεγονός της συμμετοχής του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, σε εκδήλωση του κατηργημένου “Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης” (sic).

Κατόπιν ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία  μεταξύ άλλων κάνει λόγο για “δημοκρατική ψήφο της μουσουλμανικής μειονότητας”.

Και μετά από τα παραπάνω, ο κ. Σκέρτσος επανήλθε επισημαίνοντας:

Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ξεκάθαρα στήριξε δυο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα. Το ερώτημα, επομένως, αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δύο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του;

Και προφανώς, το τι θα γίνει στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές. Αυτό που θα κριθεί, όμως, είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δύο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood