ΝΔ: Αυτή είναι η αλήθεια για τα κλειστά κέντρα μεταναστών, τις επιστροφές, και την αποσυμφόρηση των νησιών

Ενημερωτικό δελτίο από το Παρατηρητήριο Fake News του κυβερνώντος κόμματος.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 1

Εν όψει του φλέγοντος θέματος του μεταναστευτικού, και των φημολογιών αλλά και ψευδών ισχυρισμών που διακινούνται, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ, εξέδωσε σχετικό δελτίο με το οποίο αποσαφηνίζει τα σχετικά ζητήματα:

1. Για το μέγεθος των δομών
 
Το πιο συχνό ψέμα που διακινείται σχετικά με τις κλειστές δομές, είναι ότι αυτές θα είναι τεράστιες και υπερβολικά πυκνοκατοικημένες. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι δομές δεν θα ξεπερνούν τις 20.000 θέσεις φιλοξενίας.
 
2. Για τον ψευδέστατο ισχυρισμό οτι “δεν μπαίνει λουκέτο στις ανοιχτές δομές”
 
H δεύτερη φημολογία αφορά τις ανοιχτές δομές και το ότι δήθεν αυτές δεν πρόκειται να κλείσουν ούτε μετά τη λειτουργία των κλειστών δομών. Η Κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά διαβεβαιώσει πως τα ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου, στη ΒΙΑΛ Χίου, και στη Μόρια Λέσβου, θα κλείσουν αμέσως μόλις λειτουργήσουν τα κλειστά κέντρα. Και δεν θα κλείσουν μόνο αυτά. Θα καταργηθεί και η χρήση όλων των διαμερισμάτων και ξενοδοχείων που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών εντός αστικού ιστού.
 

ΝΔ: Αυτή είναι η αλήθεια για τα κλειστά κέντρα μεταναστών, τις επιστροφές, και την αποσυμφόρηση των νησιών

3. Για την ψευδή φήμη περί “μόνιμης παραμονής μεταναστών στα νησιά”
 
Άλλη μια φήμη που απέχει παρασάγγας από την αλήθεια. Η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο έκδοσης πρωτοβάθμιας απόφασης ασύλου, ούτως ώστε πλέον να εκδίδεται εντός 24 ημερών. Όποιος παίρνει άσυλο φεύγει απ’ ευθείας για την ηπειρωτική Ελλάδα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες. Όποιος λαμβάνει αρνητική απάντηση και προσφεύγει κατά της απόφασης, δεν θα παραμένει πάνω από έξι μήνες. Επομένως, ο πραγματικός μέσος χρόνος παραμονής είναι οι τέσσερις μήνες.
 
4. Για την ψευδή είδηση οτι δήθεν “έχουν παγώσει οι μεταφορές στην ενδοχώρα”
 
Κυκλοφορεί η ψευδής είδηση ότι δεν θα μεταφερθεί κανείς στην ενδοχώρα. Η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία των νέων κέντρων θα συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα αποσυμφόρησης που έχει ήδη ξεκινήσει με 10.000 μεταφορές προσφύγων οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί κανονικά βάσει προγραμματισμού.
 
5. Για το χυδαίο ψέμα οτι “η Κυβέρνηση δεν θέλει την αποσυμφόρηση των νησιών”
 
Πρόκειται για ένα ακόμη χυδαίο ψέμα. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεσμεύεται από τη Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας που υπέγραψε και ερμήνευσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτήν, όποιος φεύγει από τα νησιά δεν μπορεί να επιστραφεί πίσω στη Τουρκία. Η Κυβέρνηση μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωρά τόσο στις προγραμματισμένες μεταφορές στην ενδοχώρα, όσο και σε δύο αλυσιδωτές ενέργειες: επιτάχυνση ασύλου και επιστροφές.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood