Νατάσα Λιβεριάδου: Μια δυναμική γυναίκα που αναμόρφωσε τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση η δραστήρια, ακούραστη και άκρως παραγωγική, Νατάσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη.
ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ (3)

Η Νατάσα Λιβεριάδου έχει βραβευθεί:

  • από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ “για την Προσφορά της στην Κοινωνική και Πολιτική ζωή του τόπου”.
  • από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως “Καλύτερη Νομαρχιακή Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα”.
  • από τις “Γυναίκες της Κομοτηνής” ως “Γυναίκα της Χρονιάς”
  • από τους Ροταριανούς Ομίλους Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθώς και από τη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, για “τις υποδειγματικές παροχές υπηρεσιών ειδικής αγωγής και κοινωνικοποίησης των παιδιών του συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι”, καθώς και για τις επίμοχθες προσπάθειες ανέγερσης ιδιόκτητης Στέγης του”.
  • από αμέτρητους τοπικούς συλλόγους για “την ακούραστη υποστήριξη και τη μεγάλη συνεισφορά της” στο παραγόμενο έργο τους.

Ως γυμνάστρια-εκπαιδευτικός ανέδειξε καταξιωμένους επιστήμονες φυσικής αγωγής και αθλητές με περγαμηνές.

Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, έχει καταφέρει να μετατρέψει κάθε χρονιά σε ένα ετήσιο καλεντάρι ποιοτικών και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων, διοργανώσεων και δράσεων, σχεδόν πάντα δωρεάν για το κοινό, αναδεικνύοντας συνάμα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Νατάσα Λιβεριάδου: Μια δυναμική γυναίκα που αναμόρφωσε τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Στα δεκατρία χρόνια της παρουσίας της στη ΔΚΕΠΠΑΚ – τα έντεκα από αυτά ως Πρόεδρος – η Νατάσα Λιβεριάδου έγινε “συνώνυμο” της Επιχείρησης και υπό την Προεδρία της “εκτινάχθηκε” το παραγόμενο πολιτιστικό – και όχι μόνο – έργο της.

Όταν η κ. Λιβεριάδου πήγε στη ΔΚΕΠΠΑΚ, υπήρχαν μόνο κάποιοι κύκλοι εκδηλώσεων, όπως τα “Ελευθέρια” και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, και σχεδόν τίποτε άλλο.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκδηλώσεις των “Ελευθερίων”, “απογειώθηκαν”, με πολύ μεγάλα ονόματα του τραγουδιού κυρίως να έρχονται στην πόλη· οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έγιναν θεματικές (“Μαγεμένο Πάρκο”, “Περιπέτειες του Πινόκιο”)· ενώ έχουν καθιερωθεί κι άλλοι κύκλοι εκδηλώσεων  για τους οποίους οι αναφορές είναι σε πανελλήνιο, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο!

Ξεκινώντας από την αρχή του έτους, καθιερώθηκε το Αποκριάτικο τριήμερο που αρχίζει την Τσικνοπέμπτη και ολοκληρώνεται με τη νυχτερινή Σαββατιάτικη παρέλαση του “ΚomonParty”.

Ακολουθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, όπου εκτός των διεθνούς φήμης κιθαριστών, εμφανίζονται στην πόλη μας για πρώτη φορά μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες, όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα Σύνολα του Τμήματος Επιστήμης της Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ.ά.

Ακολουθεί ο σημαντικός κύκλος των “Ελευθερίων” όπου εκτός από τους τοπικούς δημιουργούς, αρχίζουν να εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Γιώτα Νέγκα, κ.ά.

Ενδιάμεσα καθιερώθηκε ένας Κύκλος Συναυλιών Μουσικής Δωματίου όπου για πρώτη φορά οι δημότες έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και με αυτό το είδος.

Καθιερώθηκε επίσης και “απογειώθηκε” το Φεστιβάλ Φαναρίου με κορυφαία ονόματα του τραγουδιού να δίνουν το παρών τους. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης, Κωνσταντίνος Αργυρός, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πέγκυ Ζήνα, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλενα Παπαρίζου, Άννα Βίσση, Locomondo, Νατάσα Μποφίλιου, Πάολα, και πολλοί ακόμη δημοφιλείς καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή του Φεστιβάλ διαφημίζοντας στη συνέχεια την ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων τους.

Ακολουθεί ένας ακόμη κύκλος πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων που καθιερώθηκε, το “Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα”, όπου ντόπιοι δημιουργοί ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους χαρίζοντας αξέχαστες βραδιές  στις παραλίες του Δήμου.

O Σεπτέμβριος φέρνει το “Φεστιβάλ Μπύρας”, όπου και πάλι μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου  εμφανίζονται στην Κομοτηνή, σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική και μπύρα. Γιάννης Κότσιρας, Ρένα Μόρφη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ζωή Τηγανούρια, Δημήτρης Μπάσης, Χρήστος Δάντης, Κώστας Μπίγαλης, ήταν μερικά από τα ονόματα που συνεπήραν το κοινό.

Ακόμη, καθιερώθηκε το μοναδικό “WeGrowKids Festival” στο οποίο επί ένα τριήμερο δεκάδες ποιοτικές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις για παιδιά διοργανώνονται στην πλατεία Εμπορίου στη Νέα Μοσυνούπολη – ένα φεστιβάλ για το οποίο μιλά ήδη όλη η Ελλάδα.

Νέος θεσμός είναι και το “WellKOM festival”, το φεστιβάλ υποδοχής φοιτητών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και το “Street Food Festival”.

Και οι κύκλοι εκδηλώσεων ολοκληρώνονται με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το “Santa Run” όπου και πάλι πλήθος ονομάτων παρέλασαν στη σκηνή του, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Τάμτα, οι Onirama , οι Bailtsa, ο Μύρων Στρατής και η Μιρέλα Πάχου.

Εκδηλώσεις όμως γίνονται και ενδιάμεσα αυτών των κύκλων, και με διάφορες αφορμές, όπως συνέβη με τον εορτασμό των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης, των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, των 100 χρόνων από την καταστροφή της Μικράς Ασίας, αλλά και σποραδικές εκδηλώσεις από συλλόγους ή φορείς που στηρίζονται στη στήριξη και στην τεχνογνωσία της ΔΚΕΠΠΑΚ, όπως οι εκδηλώσεις των “Λευκής Νύχτας” (εκτός από φέτος), διάφορα ανταμώματα συλλόγων, κ.λπ.

Στα καθήκοντα της κ. Λιβεριάδου ήταν όλα αυτά τα χρόνια και οι ενισχύσεις εκδηλώσεων, τόσο των δεκάδων πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και των οικισμών, όσο και των αθλητικών.

Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν, το ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής, όπως επίσης και τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού – τα τελευταία μάλιστα χωρίς την ενίσχυση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που έπαυσε τις επιχορηγήσεις.

Και όλα αυτά, χωρίς να αμελεί τα επίσης σοβαρά καθήκοντα που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τις ιδιότητες της Προέδρου του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Νοητική Στέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» και του Συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία».

Σίγουρα από τα τόσα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ξεχάσει μερικά, αλλά είμαστε σίγουροι πως και στο μέλλον θα συνεχίσει από το ίδιο μετερίζι, να προσφέρει στην πόλη μας, στον πολιτισμό και τους δημότες.

Νατάσα Λιβεριάδου: Μια δυναμική γυναίκα που αναμόρφωσε τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood