Νατάσα Γκαρά: «Η πρόταση-ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων”

"Άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θα αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - Η πρότασή μας επίσης προβλέπει την επιδότηση μέρους της ρυθμισμένης οφειλής από το Ταμείο Ανάκαμψης",
80453881_10157896022027276_1452070898805768192_n

“Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ:

  • το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ!
  • 4,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές!
  • 1 εκατομμύριο τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι!”,

τονίζει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νατάσα Γκαρά, και υπογραμμίζει πως “τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας με «υπογραφή Μητσοτάκη» δεν έχουν τέλος”.

Όπως προσθέτει η κ. Γκαρά, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε όχι μόνο να αφήσει αβοήθητα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά την τρέχουσα ενεργειακή και πληθωριστική κρίση με την τεράστια αύξηση των τιμών συνολικά στο κόστος ζωής (καύσιμα, τρόφιμα, ρεύμα, πρώτες ύλες, κ.λπ.), αλλά και ψήφισε το 2020 νέο Πτωχευτικό Κώδικα με τον οποίο κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχε διασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!”.

Κατά την κ. Γκαρά, “ήταν εξ αρχής σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ρευστοποίηση και η λεηλασία της περιουσίας των πολιτών. 700.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμό ακόμη και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ. Η κυβέρνηση των «αρίστων» μετέτρεψε το κράτος σε εισπρακτικό μηχανισμό για να κερδοσκοπούν τα funds, οι «Πάτσηδες» και άλλες «γαλάζιες ακρίδες»“.

  • Η Βουλευτής του Έβρου, υπενθυμίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους:

“Αφορά σε θεσμικές παρεμβάσεις για τη συλλογική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την προστασία από ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, και για την επιδότηση μέρους της ρυθμισμένης οφειλής από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αφορά κάθε πολίτη, κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς όλους τους «θεσμικούς» πιστωτές: τράπεζες, εταιρείες παροχής πιστώσεων, εταιρείες απόκτησης και διαχείρισης απαιτήσεων, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η εξωδικαστική ρύθμιση γίνεται υποχρεωτική. Κανένα fund δεν θα μπορεί να κάνει «bypass» την υποχρέωση να προτείνει βιώσιμη λύση στον οφειλέτη αντί για αναγκαστικές εκτελέσεις και πλειστηριασμούς. Αν ο πιστωτής δεν συμμετέχει, ακυρώνεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.

Οι εναλλακτικές είναι δύο: 1) Ρύθμιση οφειλής με διαγραφή του 40%-60% και κρατική επιδότηση ως 50%, αλλά σύντομη διάρκεια αποπληρωμής από 5 έως 10 έτη, 2) Ρύθμιση οφειλής με καταβολή του 100% της αντικειμενικής αξίας και μακρόχρονη διάρκεια αποπληρωμής από 10 έως 35 έτη με σταθερό επιτόκιο 2%. Επιπλέον, θα προβλέπεται και η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.

Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός θα αντικαταστήσει αυτόν της ΝΔ και θα βασίζεται σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ προβλέπεται και συνολική αναδιάρθρωση του πλαισίου της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των funds και των τραπεζών.

Πρόκειται για μια πρόταση-ανάσα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως πρώτη ενέργεια δεσμεύεται πως θα προχωρήσει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης“.

Καταλήγοντας η κ. Γκαρά τονίζει: “Γι΄ αυτό και η πολιτική αλλαγή στις 21 του Μάη είναι επιβεβλημένη. Για να στηριχθεί η κοινωνία. Για να ανασάνει ο τόπος, για να ανασάνουν οι παραγωγικές δυνάμεις, ο κόσμος της εργασίας, οι επαγγελματίες. Για Δικαιοσύνη παντού”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood