Διάθεση χαλάρωσης και αποκλιμάκωσης της ανησυχίας για τον κορωνοϊό, δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΪ, καθώς από το 78% στην προηγούμενη μέτρηση, πλέον για την νόσο του κορωνοϊού ανησυχεί το 63% των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας, το 33% των ερωτώμενων απαντά “πολύ”, το 30% “αρκετά”, το 20% “μέτρια”, το 6% “λίγο”, το 7% “ελάχιστα έως καθόλου” και το 4% “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.
Παράλληλα αυξάνεται η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς το 66% πιστεύει πλέον ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.
Στην ερώτηση πως έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, το 29% των ερωτώμενων απαντά “πολύ”, το 24% “αρκετά”, το 19% “μέτρια”, το 12% “λίγο”, το 11% “ελάχιστα έως καθόλου”, και το 5% “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.
Σε ότι αφορά τουςχειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή, ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα, το 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια, ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει!
Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Στους πολιτικούς δείκτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%)
Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ.
Πηγή: protothema.gr