Να ανοίξει κατά προτεραιότητα ο Συνοριακός Σταθμός Νυμφαίας, προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραμένει μεν ανοιχτός για διελεύσεις, πλην όμως όσοι πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα μας ή και στη Βουλγαρία, υποχρεώνονται σε κατ' οίκον περιορισμό για δεκατέσσερις ημέρες.
ΚΑΘΕΤΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ 2
Το άνοιγμα κατά προτεραιότητα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας Ροδόπης, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με επιστολή της που έχει αποδέκτες τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, και κοινοποιείται και στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Η ΠΟΞ τονίζει ότι “στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο οδικός τουρισμός μπορεί βοηθήσει ώστε να υπάρξει κάποια στοιχειώδης έστω τουριστική κίνηση”, ενώ για την επιλογή των συνοριακών σταθμών που θα πρέπει να είναι ανοικτοί, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των τουριστών, προτείνει εκτός από της Νυμφαίας, τους σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Εξοχής.
Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραμένει μεν ανοιχτός για διελεύσεις, πλην όμως όσοι πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα μας ή και στη Βουλγαρία, υποχρεώνονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για δεκατέσσερις ημέρες.
Ολόκληρη η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων:
“Εν όψει του σχεδιασμού, βάσει των δεδομένων της κρίσης του COVID-19, για τη φετινή, εξαιρετικά δύσκολη τουριστική περίοδο, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις διαδικασίες υποδοχής των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας οδικώς. Ειδικότερα θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε πότε αναμένεται το άνοιγμα των συνόρων, ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι τυχόν περιορισμοί που σχεδιάζετε να επιβάλλετε κατά την άφιξη των τουριστών, καθώς και αν εξετάζετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε όλους ή ορισμένους μόνο από τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας. Πιστεύουμε πως θα είναι χρήσιμο να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας επί των ανωτέρω ζητημάτων, ιδίως αναφορικά με την επιλογή των συνοριακών σταθμών που θα πρέπει να είναι ανοικτοί για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των τουριστών. Κατά την άποψή μας, θα πρέπει οπωσδήποτε οι επισκέπτες-πελάτες να έχουν κάνει test για COVID-19 στις χώρες προέλευσης και όχι η σχετική διαδικασία να πραγματοποιείται κατά την είσοδο τους στη χώρα μας. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να είναι ανοικτοί οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας Ροδόπης, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Εξοχής από τους οποίους έρχεται στη χώρα μας το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών που προέρχονται από χώρες που, βάσει των τελευταίων στοιχείων, έχουν κάνει καλή υγειονομική διαχείριση της κρίσης του COVID-19 και έχουν περιορισμένα κρούσματα (Αλβανία. Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία). Αναφορικά τώρα με τον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, πρέπει να σημειώσουμε πως παρόλο που πρόκειται, υπό κανονικές συνθήκες, για μια σημαντική είσοδο τούρκων τουριστών, μας προβληματίζει η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τη γειτονική χώρα. Θέλουμε να τονίσουμε πως στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο οδικός τουρισμός μπορεί βοηθήσει ώστε να υπάρξει κάποια στοιχειώδης έστω τουριστική κίνηση. Επομένως ο καθορισμός της διαδικασίας και των προϋποθέσεων εισόδου των οδικών τουριστών στη χώρα μας είναι μεγάλης σημασίας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood