Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: “Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει”

Ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιο για τη συμπαράσταση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΜΙΝΘΗ 4

Υπηρεσιακή επίσκεψη και αυτοψία στον οικισμό Εχίνου του Δήμου Μύκης του νομού Ξάνθης, ο οποίος τελεί σε καραντίνα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός στάθηκε στην είσοδο του οικισμού όπου βρίσκεται το μνημείο των 29 Ελλήνων πεσόντων στο οχυρό του Εχίνου που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 1941 στη διάρκεια της καθοριστικής μάχης με τους Γερμανούς για την υπεράσπιση του οχυρού. Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι στον οικισμό κατοικούν περί τις οκτακόσιες οικογένειες που μεταφράζονται σε 3.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έκανε λόγο για έναν όμορφο τόπο και προέτρεψε τον κ. Χαρδαλιά να τον επισκεφθεί ξανά. Ο Υφυπουργός απάντησε ότι μόλις περάσουν τα προβλήματα θέλει να επισκεφθεί ξανά τον Εχίνο, να συναντήσει από κοντά τους κατοίκους και να έχει την ευκαιρία να δει τις ομορφιές του τόπου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο, στη Σμίνθη, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, του Δημάρχου Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, βουλευτών, δημάρχων, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης Ελένης Ροφαέλα, της τοπικής ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: "Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει"Συντονισμός Κράτους-Περιφέρειας-Δήμου, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα

Το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει. Η απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη είναι μία: Μένουμε όλοι στο σπίτι. Αυτό που θα πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στον τρόπο ζωής πλέον, για τις επόμενες εβδομάδες, και να μείνουν όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη δεύτερη και να μένουμε σπίτι”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ για το αν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, υπογράμμισε ότι “οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα”, και σημείωσε: “Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις. Βήμα-βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του. Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές”. “Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη μάχη. Ο συντονισμός των υπηρεσιών του Κράτους, της Περιφέρειας, του Δήμου, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, είναι η πρώτη προϋπόθεση. Θεωρώ ότι τα αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν βέβαια θέματα που προκύπτουν και είμαστε καθημερινά στην προσπάθεια αυτή ώστε να αντιμετωπίζουμε όσα προκύπτουν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο κ. Μέτιος. Ο κ. Ριτβάν ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο για τη συμπαράσταση σε όλη αυτή τη δοκιμασία, καθώς και όλους τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Εχίνου που “πειθαρχούν στα μέτρα και φροντίζουν για την προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και του γενικότερου συνόλου”.

Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: "Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει"Η καραντίνα σε ξενοδοχεία των επαναπατρισθέντων από την Τουρκία φοιτητών

Σε ό,τι αφορά την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί στη Θράκη φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως “δεν κάνουμε τίποτα άλλο απ’ ό,τι κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Στα παιδιά θα γίνουν τα απαραίτητα τεστ. Αυτοί που είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί τους δίνουμε τη δυνατότητα να παραμείνουν αν θέλουν στο ξενοδοχείο ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όσοι είναι από τον Εχίνο, όμως, και αν είναι αρνητικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο εφόσον θέλουν, γιατί όταν μιλάμε για καραντίνα σημαίνει κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει”. Αναφορικά με το αν αναμένονται κι άλλοι φοιτητές, ο κ. Μέτιος, αφού επεσήμανε πως “μέχρι χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε 150 φοιτητές κι ένα μωρό, από ζευγάρι φοιτητών, σε τρία ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης”, γνωστοποίησε πως “υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί, και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα”.

πηγή: gr.euronews.com

επιμέλεια: inkomotini.news

Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: "Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει" Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: "Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει" Ν. Χαρδαλιάς από Εχίνο: "Κράτος, αυτοδιοίκηση και υγειονομικές υπηρεσίες, δίνουν τις λύσεις που πρέπει"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood