«Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ροδόπη μέχρι στιγμής, γεγονός που αποτελεί μια μικρή νίκη για την περιοχή μας, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και γι’ αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα ενάντια στον κωρονοϊό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, και υπενθυμίζει την απόφαση της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης εκτάκτων ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τον κορωνοϊό, επικεφαλής της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, για:

1. Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Οχυρού Νυμφαίας.
2. Απαγόρευση της πρόσβασης πολιτών και οχημάτων στο περιαστικό άλσος της Νυμφαίας, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή.
3. Ομοίως, την απαγόρευση και σε άλλους χώρους αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση και παρουσία πολιτών, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές.