• Ευριπίδης Ταρασίδης-Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο συνέδριο του Economist, ανατρέποντας την ως τώρα στάση της ΝΔ με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2019, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει άθλια τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρα ενδιαφέρεται να κάνει τα χατίρια των ισχυρών της διεθνούς σκηνής οι οποίοι θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ» . Άλλωστε, ο νυν Υπουργός Άμυνας δεν έκρυψε ποτέ ότι ήταν κάθετα αντίθετος με τη Συμφωνία, καθώς «διαφήμιζε» τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις 17 Ιουλίου του 2019, με την ιδιότητα του Υπουργού Άμυνας, ο Καβαλιώτης πολιτικός συμμετείχε στο συνέδριο του Economist και τόνισε τα εξής: «για να σταθεί η Συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εάν εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες» .

Συγκεκριμένα, δήλωσε «και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» .

Να σημειωθεί ότι στη Συμφωνία δεν έχει αλλάξει ούτε ένα γράμμα από την προεκλογική εκστρατεία μέχρι σήμερα. Τότε η ΝΔ σήκωνε ψηλά το λάβαρο, ενώ σήμερα φαίνεται πως, όχι απλά μαλακώνει τη θέση της, αλλά στηρίζει την τήρηση της Συμφωνίας για το καλό των Βαλκανίων!

  • Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών από το 12:00 και μετά.

πηγή: kokkinokavalas.gr