– Όχι απλά ένα ακόμη φροντιστήριο ξένων γλωσσών, αλλά ένα εκπαιδευτήριο πρωτοπόρο, σύγχρονο, μοντέρνο, οικολογικό, με ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης αγγλικών, γερμανικών και ιταλικών για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Και ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουμε, βρεθήκαμε πρωταγωνιστές ενός παραμυθιού, αν και στην ατζέντα μας έγραφε «εγκαίνια Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών – ώρα 8:30’ το βράδυ»!

ΕΝΤΟΣ (18)Όμως οι πολυμορφικές αίθουσες, το έξυπνο αμφιθέατρο, τα οικολογικά υλικά, η σαν ψεύτικη πορτοκαλιά, οι φωλιές μάθησης και οι ήχοι από τα γέλια των παιδιών, οδήγησαν αναγκαστικά το μυαλό μας να ταξιδέψει σ’ ένα ταξίδι που είχαμε να κάνουμε από τότε που ήμασταν κι εμείς παιδιά.

Στη Νικ. Πλαστήρα 3 (παλιά οδός Ξάνθης), δίπλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, το “my green school” άνοιξε διάπλατα την πόρτα της γνώσης και υποδέχτηκε τους φίλους της Χρύσας και του Σίμου που θέλησαν να τους ευχηθούν στο νέο ξεκίνημά τους.

100% οικολογικό και φιλικό προς τα παιδιά

Το “my green school”, όπως μας εξήγησαν, δεν είναι απλά ένας καινούριος χώρος, σύγχρονος και καινοτόμος. Είναι μία ιδέα που γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν, στη δημιουργία ενός σχολειού φιλικού προς τα παιδιά. Είναι ένας χώρος που όλα τα παιδιά θα αγαπήσουν γιατί είναι φτιαγμένο αποκλειστικά γι’ αυτά. Άλλωστε, μόνο όταν το περιβάλλον σε εμπνέει, μπορείς να αποδώσεις, να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς σαν άνθρωπος. Η μάθηση έρχεται φυσικά, χωρίς προσπάθεια, όπως θα έπρεπε να είναι καθετί που μαθαίνει ένα παιδί.

ΧΡΥΣΑ ΣΙΜΟΣ (1)Τμήματα όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών

Η κ. Χρύσα Μαρίνου-Πετρίδη, απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας, ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη σπουδών του “my green school”, μας ενημέρωσε ότι στο φροντιστήριό της θα λειτουργούν τμήματα όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Η πολυετής εμπειρία των διδασκουσών, η αγάπη τους για τα παιδιά, το κέφι για τη μεταλαμπάδευση της γνώσης, τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή χωριστά, η υλικοτεχνική υποδομή με τους διαδραστικούς πίνακες και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, καθιστούν απολύτως βέβαιη την επίτευξη των στόχων. Στην ερώτησή μας για το ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι, η κ. Μαρίνου μας εξήγησε ότι ο αρχικός στόχος είναι οι μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο και τη γλώσσα, και στη συνέχεια να αποκτήσουν την ενεργή και όχι στείρα και ξύλινη γνώσης της, ώστε ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός να καταστεί ένα ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο τους. Επίσης, μας είπε ότι στο “my green school” θα διδάσκονται ταυτόχρονα με την Αγγλική γλώσσα, και η Γερμανική και η Ιταλική.

ΜΕ ΚΟΣΜΟ (11)Τέλος, η κ. Χρύσα Μαρίνου-Πετρίδη, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι ήρθαν για να της ευχηθούν και να μοιραστούν τη χαρά της, αλλά και όσοι δεν τα κατάφεραν εκείνο το βράδυ, και από τα βάθη της καρδιάς της την αρχιτέκτονα Κάσσυ Τσολάκη, χωρίς τη συνδρομή της οποίας, όπως μας τόνισε, δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, που μας άφησε όλους με μια έντονη γεύση της από χρόνια ξεχασμένης μαθητικής μας παιδικότητας.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ

από τα εγκαίνια του μοναδικού “My Green School”