Δύο μοναδικές παραστάσεις για παιδιά, με τον θίασο “Dromocosmicas”, θα προσφέρει δωρεάν η ΔΚΕΠΠΑΚ το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του «Μαγεμένου Πάρκου» της Κομοτηνής.

H πρώτη παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στη σκηνή του «Μαγεμένου Πάρκου», και έχει τίτλο «Muamba!». Πρόκειται για ένα κωμικό show για όλες τις ηλικίες. Μια συγχώνευση μιμικής, μαγικών κόλπων, μουσικής, σχοινοβασίας, που ταξιδεύει το κοινό στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων τσίρκων. Η παράσταση είναι διαδραστική, και με τη συμμετοχή των θεατών οι ρόλοι συχνά αλλάζουν και το show καταλήγει σε μια πραγματική γιορτή!

Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στον ίδιο χώρο, και έχει τίτλο “Vagor & Bellavita”. Πρόκειται για ένα αφιέρωµα στον βουβό κινηµατογράφο. Χρησιµοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, το σωµατικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν, αφηγείται ένα διαχρονικό παραµύθι για τη δύναµη της φιλίας, της αλληλεγγύης, και τη σηµασία του να µένουµε πιστοί στα όνειρά µας. Μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται µεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, δίνεται έµφαση στην οµαδικότητα, στη συνεργασία, καθώς και στην εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν προκειµένου να αντιµετωπίσουν τις καθηµερινές τους δυσκολίες. Η παράσταση σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί την ίδια μέρα και ώρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου (έναντι δημοτικού πάρκου, παραπλεύρως κτιρίου πρώην Νομαρχίας).