Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 53 κιλών και 646 γραμμαρίων εντόπισαν κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη έξοδο από τη χώρα.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν τη  μεταφορά ναρκωτικών και εξαγωγή τους από τη χώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκειά της εντόπισαν τον κατηγορούμενο να μεταβαίνει με δίκυκλο μοτοποδήλατο, στην προαναφερθείσα περιοχή, όπου παρέλαβε από σημείο απόκρυψης πέντε πέντε συσκευασίες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, και τις μετέφερε στην όχθη του ποταμού προκειμένου να τις παραλάβει άγνωστος συνεργός του προερχόμενος από την Τουρκία.

Ο άνδρας, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψε στο σημείο τα πακέτα με την κάνναβη, έπεσε στο ποτάμι και κολύμπησε έως το τούρκικο έδαφος, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Από το σημείο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τις συσκευασίες με την ακατέργαστη κάνναβη καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

47fb4d1b 1 2