Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο, οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε και κινήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 4 νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Σαπών Ροδόπης.