Διαδοχικές επαφές με Υπουργούς, με σκοπό την προώθηση θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, είχε στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. 
Κατά τη συνάντησή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, εξετάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα τα οποία είναι απαραίτητα για τη συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων μετά από προβλήματα που προέκυψαν με ασθένειες, καιρικά φαινόμενα και αποζημιώσεις. “Έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δύο αυτές συναντήσεις καθώς διαπίστωσα για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της ηγεσίας του Υπουργείου για την Περιφέρειά μας”, σημείωσε ο κ. Μέτιος, που γνωστοποίησε μάλιστα οτι συμφωνήθηκε “το επόμενο διάστημα τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός να επισκεφθούν την περιοχή μας”.

 

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Μέτιος στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, διεξήχθη ουσιαστική συζήτηση για σειρά θεμάτων.
771e3e34 120904077 2859177797692502 6927898435262838608 n
Τέλος, ο κ. Μέτιος συμμετείχε σε σύσκεψη των δεκατριών Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο όπου συζητήθηκαν η μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο στην Αυτοδιοίκηση και ο ρόλος των Περιφερειών. “Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα την πρόθεση του Υπουργείου για σημαντική μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική Διοίκηση στις Περιφέρειες“, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.