Μπαράζ ακυρώσεων εκδρομών με προορισμό την Τουρκία

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου: «Τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα της χώρας μας δεν επιτρέπουν στο ήθος και στους σκοπούς του συλλόγου μας να παραστούμε στο 10ο Φεστιβάλ Χορευτικών - Χορωδιών στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο»
kipoi

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, καθώς και η προκλητικότητα που επιδεικνύεται από την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, έχουν οδηγήσει πολλούς μεμονωμένους ταξιδιώτες, αλλά και συλλόγους της περιοχής μας, που είχαν προγραμματίσει οργανωμένες εκδρομές στη γειτονική χώρα, να προβούν σε ακύρωσή τους. Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνες συμπατριωτών μας που εξακολουθούν να περνούν με τουριστικά λεωφορεία από το Τελωνείο των Κήπων, με προορισμό είτε την Κωνσταντινούπολη, είτε την Αδριανούπολη.

Ένας από τους συλλόγους, που δεν αγνόησε τα γεγονότα των τελευταίων 24ώρων και πήρε την απόφαση να ακυρώσει προγραμματισμένη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Ροδόπης. Ο Σύλλογος επρόκειτο να συμμετάσχει σε τριήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου, στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων του Ζωγράφειου Λυκείου.

«Τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα της χώρας μας δεν επιτρέπουν στο ήθος και στους σκοπούς του συλλόγου μας να παραστούμε στο 10ο Φεστιβάλ Χορευτικών – Χορωδιών στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.  «Η προγραμματισμένη παρουσία μας ακυρώνεται με την ελπίδα να συμμετάσχουμε την επόμενη χρονιά σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή εκδήλωση για τον Ελληνισμό».

Παρόμοια απόφαση έλαβε και το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», από την Αλεξανδρούπολη, μέλη του οποίο επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη για να λάβουν μέρος στο ίδιο Φεστιβάλ ου Ζωγράφειου Λυκείου. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «υποκινούμενη προσπάθεια εισβολή στην Πατρίδα μας μέσω των ακριτικών μας συνόρων» και επισημαίνεται: «Δυστυχώς η εν λόγω κατάσταση δεν επιτρέπει τη φυσική παρουσία μας στα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης, αλλά η ψυχή μας, η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι πάντα εκεί, όπως και κοντά στους ένστολους, στρατό και σώματα ασφαλείας, που με κίνδυνο της ζωής τους κρατούν αυτήν την ώρα απόρθητα τα σύνορα της Πατρίδας μας».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood