Τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας επιλέγουν σχεδόν κάθε χρόνο στη διάρκεια των γιορτών – και όχι μόνο – πολλοί Έλληνες λάτρεις του σκι, αλλά και όσοι θέλουν να βρεθούν σε έναν χειμερινό προορισμό και να απολαύσουν το χιόνι και την φύση, χωρίς να πληρώσουν μια περιουσία.

Ειδικά φέτος, με τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα να είναι ακόμα πολύ υψηλές, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας «δηλώνουν» έτοιμα να υποδεχθούν όσους προτιμούν τον χειμώνα για αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στα χιονισμένα βουνά, αλλά και ξεκούραση.

Μπάνσκο 

9c1dc7dd xion2

Το Μπάνσκο είναι ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας που κάθε χρόνο υποδέχεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες,όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Διαθέτει συνολικά 46 μίλια για σκι, με έξι πίστες για αρχάριους, δέκα που μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους όσοι έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους… βήματα και δύο διαδρομές για σκιέρ που τολμούν να δοκιμάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους.

599afa86 xion3

Οι πιο δύσκολες πίστες είναι οι “Tomba” και “Tomba’s Sleeve” που πήραν το όνομά  τους από τον θρύλο του αλπικού σκι Αλμπέρτο Τόμπα που βρέθηκε πολλές φορές στο Μπάνσκο, «γράφοντας» χιλιόμετρα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.

c3c54867 xion4

Για όσους προτιμούν την ξεκούραση και την άνεση, μπορούν να απολαύσουν στιγμές ευεξίας στα πολυτελή και πολυάριθμα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα δραστηριοτήτων δίχως… χιόνι, ικανά να γεμίσουν τις «μπαταρίες» των επισκεπτών τους.

Μπόροβετς

97c02206 xion5

Στο Μπόροβετς, μία άλλη επιλογή για χειμερινές διακοπές στη Βουλγαρία, οι σκιέρ μπορούν να χαρούν το χιόνι και να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα σε συνολική έκταση 26 μιλίων η οποία περιλαμβάνει εννέα διαδρομές για αρχάριους, τέσσερις για γνώστες και άλλες εννέα για όσους βρίσκονται στο «ενδιάμεσο» στάδιο.

aad110b6 xion6

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, είτε στο Μπάνσκο, είτε στο Μπόροβετς ή σε άλλους χειμερινούς προορισμούς της Βουλγαρίας, το βέβαιο είναι ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές και μπορούν να προσφέρουν σε όσους το επιθυμούν ευκαιρίες για χειμερινές διακοπές.

c2a12cc7 xion7

Πηγή: kathimerini.gr