Ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ απέστειλε σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 υπόμνημα προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τους Βουλευτές Ροδόπης και τον Περιφερειακό Δ/ντη ΕΛΤΑ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, με το οποίο ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ταχυδρομείου Ιάσμου ώστε να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας του.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του υπομνήματος:

“Αξιότιμοι κύριοι.

Με την παρούσα μας θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής σχετικά με τη λειτουργία του Ταχυδρομείου Ιάσμου, της έδρας δηλαδή του Δήμου μας:

Στο Ταχυδρομείο παλαιότερα υπηρετούσαν συνολικά πέντε υπάλληλοι, οι οποίοι σταδιακά μειώθηκαν στους τρεις, ενώ από το τέλος του 2019 με τη συνταξιοδότηση του Διευθυντού και ενός υπαλλήλου, υπηρετεί πλέον μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος ασκεί καθήκοντα Διευθυντή, Διανομέα και Θυρίδας. Η σταδιακή αυτή αποψίλωση του Ταχυδρομείου από προσωπικό πολύ φοβούμαστε ότι θα οδηγήσει μοιραία σε αναστολή της λειτουργίας του. Αναστολή ενός ιστορικού Ταχυδρομείου, μίας ιστορικής περιοχής, που θα οδηγήσει αφενός μεν σε υποβάθμισή της, αφετέρου δε σε πολύ σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των Δημοτών μας, καθώς από αυτό εξυπηρετούνται 15 οικισμοί του Δήμου μας με πάνω από 12.000 κατοίκους, μεταξύ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων, ενώ τα πλησιέστερα Ταχυδρομεία βρίσκονται στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη σε απόσταση 25 και 30 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Με δεδομένο ότι για τη στοιχειώδη λειτουργία του Ταχυδρομείου Ιάσμου απαιτούνται τρεις υπάλληλοι – δύο διανομείς και ένας θυρίδα – και προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας του και η υποβάθμιση μίας ολόκληρης περιοχής, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς την κατεύθυνση της στελέχωσης και συνέχισης της λειτουργίας του”.