Μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στον τομέα της Υγείας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Προανήγγειλε πρωτοβουλία διακομματικής συνεννόησης αλλά και διαβούλευσης με την κυβέρνηση.
aleksis-tsipras-syriza

Με αντιπροσωπεία των περίπου 4.000 συμβασιούχων του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ οι οποίοι για περισσότερο από τέσσερα χρόνια εργάζονται στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων δομών υγείας, σε μη ιατρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον τομεάρχη υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Ξανθό.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι με δεδομένη την αποδεκτή από όλους συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη η μονιμοποίηση τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τη συμβολή των συμβασιούχων στην τεράστια προσπάθεια όλων των εργαζομένων να κρατηθεί όρθιο και λειτουργικό το ΕΣΥ, και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει 15.000 άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, “προκειμένου να καλυφθούν με σταθερό τρόπο οι μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση η πανδημία”.

Υπογράμμισε, δε, ότι “όλοι όσοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε ως επικουρικό προσωπικό είτε ως συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που εδώ ναι πέντε σχεδόν χρόνια στελεχώνουν καίριες θέσεις τους ΕΣΥ, έχουν απόλυτο ηθικό δικαίωμα να συγκαταλέγονται στις νέες μόνιμες θέσεις του συστήματος υγείας”.

Σε αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αναλάβει πρωτοβουλία διακομματικής συνεννόησης αλλά και διαβούλευσης με την κυβέρνηση, “για την αναζήτηση μιας οριστικής, σύννομης και δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αλλά και όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood