Κατά τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε μόνο ανασκαφική έρευνα που εστίασε στην αποκάλυψη της κάτοψης ναού, του οποίου μέρος είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο της περσινής έρευνας. Ο ναός διαθέτει πρόναο και σηκό και έχει διαστάσεις περίπου 10,8 Χ 7,9 μέτρα. Σύμφωνα ωστόσο με τη γεωφυσική διασκόπηση, το κτίριο αυτό αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος το οποίο μένει να έρθει στο φως μέσα από τη μελλοντική έρευνα στην περιοχή. Σύμφωνα με την κεραμική και τα νομίσματα που έχουν βρεθεί στον ναό, είναι βέβαιο οτι ανεγέρθηκε στα μέσα του 3ου αι. π.Χ., την εποχή του Αδαίου (Δυνάστης της Θράκης επί Αντιόχου Β΄). Τα ευρήματα, ωστόσο, δείχνουν ότι η ανθρώπινη παρουσία στον χώρο – όχι απαραιτήτως συνεχόμενη – χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή.
Αποτελεί το πρώτο εκτός τειχών ιερό (extra urban sanctuary) που έχει εντοπιστεί στην Αιγαιακή Θράκη και βρίσκεται στα όρια της χώρας της Μαρώνειας με τη Δίκαια.
Η σπουδαιότητά του έγκειται επίσης στο γεγονός ότι τα ευρήματα παραπέμπουν σε χώρο λατρείας που επισκέπτονται, τόσο Θράκες, όσο και Έλληνες. Τα θραύσματα της αποκαλούμενης θρακικής (χειροποίητης) κεραμικής είναι άφθονα, όπως επίσης και οι οξυπύθμενοι αμφορίσκοι που συνήθως συναντώνται σε ιερά ηρώα Ιππέα στην ορεινή Ροδόπη. Ανάμεσα σε άλλα ευρήματα ξεχωρίζουν: θραύσμα από ειδώλιο Αθηνάς, θραύσμα αγγείου με πλαστική διακόσμηση που φέρει μορφή Αρτέμιδος (;), αρκετά κέρατα ελαφιών με επεξεργασία, υφαντικά βάρη, κ.λπ. Η παρουσία οστών και κεράτων ελαφιού, επεξεργασμένων και μη, υφαντικών βαρών και αιχμών δοράτων, οδηγεί τους αρχαιολόγους στην υπόθεση ότι πρόκειται για λατρεία Αρτέμιδος/Βενδίδος. Η συστηματική μελέτη του υλικού που θα ακολουθήσει κατά τα δύο επόμενα έτη, θα οδηγήσει σε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος και φέτος επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Princeton και διαφόρων ελληνικών πανεπιστημίων (Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης).