Μνημόνιο Συνεργασίας που προβλέπει ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγές φοιτητών, και κινητικότητα καθηγητών, συνυπέγραψαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Guangzhou της Κίνας Jiyang Fu.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτέλεσε το επιστέγασμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΔΠΘ αντιπροσωπεία του κινεζικού ιδρύματος, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ.

Η κινεζική ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία συμμετείχε σε κοινή συνεδρία και με άλλα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, μέσω αμοιβαίων παρουσιάσεων, τοποθετήσεων και συζητήσεων, λεπτομέρειες για τις εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και των συναφών Τμημάτων και Εργαστηρίων τους. Επίσης ξεναγήθηκε στο Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, παρακολούθησε υπό εξέλιξη δοκιμές και ερευνητικά έργα, και συζήτησε για ερευνητικές συνεργασίες σε θέματα αντισεισμικών κατασκευών και προηγμένων επεμβάσεων.

Η αντιπροσωπεία από το πανεπιστήμιο της Κίνας απαρτιζόταν από τους Prof. Jiyang Fu, Vice President, Prof. Zhaoxian Gong, Dean, Prof. Jiurong Wu, Prof. Youqin Huang, και τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Xiang Chen.