• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter δηλώνει πλήρη αλληλεγγύη στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες μετά από αίτημα της Ουκρανίας ώστε να γίνει μέλος της Ε.Ε., γράφοντας στο Twitter: «Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την Ε.Ε. – είναι μια από εμάς».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ, χαιρέτισε την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γκόμελ. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα, χαιρετίζουμε τη συνάντηση», ανέφερε το RIA Novosti.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε. δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. «Αυτό το θέμα δεν είναι στην τρέχουσα ατζέντα. Πρέπει να εστιάσουμε τώρα σε πιο πρακτικά πράγματα. Πρέπει να διατυπώσουμε μια απάντηση τις επόμενες ώρες, όχι τα χρόνια. Η Ουκρανία έχει ευρωπαϊκές προοπτικές, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε τον επιτιθέμενο», είπε.