Μητσοτάκης: “Πυξίδα μας ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός”

Με κοινωνικό αποτύπωμα και προστασία των δασών.
ypourgiko_intime.jpg

“Οι εκλογές τελείωσαν […] νομίζω ότι και οι πολίτες κουράστηκαν από αυτές τις απανωτές εκλογικές διαδικασίες. Αλλά αυτό που δεν σταματά είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα“, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσε:

“Και αν κάποιοι έχουν αμφιβολία για τη μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης, αρκεί να διατρέξουν τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πολλά παράλληλα μέτρα: την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, την ανακούφιση των δανειοληπτών, σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία, τη διάθεση κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών που έφεραν οι θεομηνίες, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δασών. Όλα αυτά αποτελούν εκφάνσεις του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού ο οποίος παραμένει η πυξίδα μας”.

Από την πλούσια ατζέντα, του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κ. Μητσοτάκης ξεχώρισε τρεις πρωτοβουλίες που όπως σημείωσε “έχουν και ένα κατεξοχήν κοινωνικό αποτύπωμα”:

  • Τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση της περικοπής των αποδοχών σε εργαζόμενους συνταξιούχους, για τη δυνατότητα συνταξιοδότησης όσων έχουν μεγαλύτερες οφειλές, για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, και για την ενίσχυση και φέτος όσων συνταξιούχων αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά.
  • Τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της δεξαμενής των παθολόγων και των γενικών ιατρών που θα μπορούν να επιτελούν και χρέη προσωπικού γιατρού, και για τη δρομολόγηση επιπλέον 6.500 προσλήψεων στο ΕΣΥ, από τις 10.000 που περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.
  • Το πλαίσιο που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, για τη διαφάνεια και την ποιότητα της ενημέρωσης που πρέπει να έχουν οι δανειολήπτες για τις οφειλές τους, και για τα νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των δανείων, από την εξωδικαστική επιμήκυνση της αποπληρωμής μέχρι την αλλαγή επιτοκίου.

Περεταίρω, ιδιαίτερη αναφορά ο Πρωθυπουργός έξανε στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των δασών, σημειώνοντας: “Είναι μια πολυεπίπεδη προσπάθεια που προβλέπει: τον τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά θα μετατρέψουμε τα δάση μας σε παραγωγικά, τον δρόμο με τον οποίο θα εμπλέξουμε τον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα καθαρισμού, πρόληψης πυρκαγιών αλλά και φύτευσης νέων δασών, την ενεργοποίηση των δασικών συνεταιρισμών στη συλλογή βιομάζας. Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε τα δάση μας σε παραγωγικά, και με τον τρόπο αυτό να τα προστατεύσουμε, αλλά να συμβάλλουμε και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood