Μητσοτάκης-Πέτκοφ έρχονται Αλεξανδρούπολη

Μητσοτάκης-Πέτκοφ έρχονται Αλεξανδρούπολη.
61c050c3280000559a7ed1c0-1

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βούλγαρος ομόλογός του Κίριλ Πέτκοφ, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος της “Gastrade”, αναμένεται να βρεθούν στις 3 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να εγκαινιάσουν τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) Αλεξανδρούπολης), σύμφωνα με το evros-news.gr.

Αρχικά υπήρχε ο προγραμματισμός ο κ. Μητσοτάκης να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Απριλίου, την Μεγάλη Τρίτη δηλαδή, προκειμένου να εγκαινιάσει την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που έχει κατασκευαστεί επίσης στην περιοχή. Όμως επειδή δεν ήταν όλα έτοιμα από τυπικής πλευράς και επειδή ο πρώτος σταθμός φυσικού αερίου που αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2023, αποκτά πλέον τεράστια σημασία, λόγω των εξελίξεων με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αποφασίστηκε να γίνουν τα εγκαίνια του σταθμού LNG για πολλούς λόγους. Όχι μόνο εντυπώσεων αλλά και ουσίας.

Κι επειδή στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα της εταιρείας “Gastrade” του ομίλου Κοπελούζου μετέχει και η Βουλγαρία, ήδη γίνονται οι απαραίτητες συζητήσεις και συνεννοήσεις ώστε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κίριλ Πέτκοφ να βρεθεί και αυτός στην Αλεξανδρούπολη.

Κι αυτό, λίγο χρονικό διάστημα μετά την παρουσία του στην Κομοτηνή όπου επιθεώρησε τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου ΙGB μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Μαζί με τους δυο Πρωθυπουργούς θα βρεθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος του οποίου η εταιρεία έχει καταθέσει ήδη αίτηση και για δεύτερη άδεια πλωτού σταθμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ προχωράει και στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.

Αυτά είναι τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αλεξανδρούπολη, θα εγκαινιάσει και το πολύ σημαντικό έργο της ΜΕΑ που υλοποιεί η εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” και είναι έτοιμο να επεξεργάζεται τα απορρίμματα από όλους τους Δήμους του Έβρου. Κι ακόμα, ο Πρωθυπουργός μπορεί να επισκεφθεί και το εξίσου σπουδαίο έργο κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood