Μητσοτάκης: “Κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή πρόκληση οι μεταναστευτικές ροές”

"Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα. Σημαίνει κανόνες, ανθρωπιά και ευαισθησία δίπλα στο νόμο και την ευταξία".
4094603_1-1024x576

Μιλώντας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης», τόνισε μεταξύ άλλων:

  • “Ως μία κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή πρόκληση, οι μεταναστευτικές ροές προς την ευρωπαϊκή μας ήπειρο απαιτούν και μία ευρωπαϊκή λύση. Λύση που πριν απ’ όλα σημαίνει συμπόρευση, κοινή δράση των κρατών-μελών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.
  • Η Ελληνική Κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, κάνει πράξη αυτή την πολιτική, εφαρμόζοντας μια πολιτική αυστηρή αλλά ταυτόχρονα δίκαιη. Μια πολιτική πάντα εντός του νόμου και των ανθρωπιστικών μας αξιών. Αλλά και αδιαπραγμάτευτη όσον αφορά στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, για να μπορούμε να εκπέμπουμε παντού τις αξίες μας, έχουμε πρώτο χρέος να μπορούμε εμείς οι ίδιοι να τις προστατεύουμε. Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα. Σημαίνει κανόνες, ανθρωπιά και ευαισθησία δίπλα στο νόμο και την ευταξία.
  • Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας περίπλοκης διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, η οποία ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την 1η Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα έχει καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση της – μαζί σχεδόν με όλες, θα έλεγα, τις ευρωπαϊκές χώρες – ότι μπορεί να δεχθεί να λήξει αυτή η διαπραγμάτευση μόνο εφόσον αξιοποιηθούν οι δυνατότητες να αυξήσουμε κι άλλο τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας για τα πολύ σημαντικά ταμεία τα οποία υποστηρίζουν την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος σε όλη την Ευρώπη.
  • Κλείνω, με δυο σκέψεις για το σήμερα και για το αύριο.
    • Ήδη η Ελληνική Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες ενέκρινε με μια εντυπωσιακή, μια συντριπτική πλειοψηφία, την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πρόσβαση στη νόμιμη εργασία μεταναστών και αιτούντων άσυλο, οι οποίοι θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν προσφορά για να εργαστούν. Όπως όμως και τη θεσμοθέτηση του συντονιστή απελάσεων.
    • Στα δε ζητήματα των επιστροφών, εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού πυλώνα της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood