Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Μητσοτάκης: “Κάνουμε πράξη όλο το προεκλογικό μας πρόγραμμα”

"Είμαστε υπερήφανοι αλλά όχι αλαζόνες".
mitsotakis-5-910x521

“Εξαιρετικά πλούσιο” χαρακτήρισε το κυβερνητικό έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, και επεσήμανε: “Αυτά τα οποία έχουμε πετύχει αυτούς τους σαράντα μήνες είναι πράγματι σπουδαία και είναι πολλά. Θα έλεγα ότι είναι τόσα πολλά που πολλές φορές μας διαφεύγουν και ξεχνάμε, εστιάζοντας ενδεχομένως στα προβλήματα της επικαιρότητας, ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε πράξη ουσιαστικά όλο το προεκλογικό της πρόγραμμα. Και τίμησε τη σχέση εμπιστοσύνης με την οποία μας περιέβαλε ο ελληνικός λαός”.

“Το είπαμε, το κάναμε”

Συνοπτικά ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε:

  • “Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους – τους μειώσαμε.
  • Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και το πετύχαμε.
  • Είχαμε δεσμευτεί ότι θα προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις και θα ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στις εξαγωγές και στην καινοτομία – το πετύχαμε.
  • Είχαμε δεσμευτεί ότι το κύρος της χώρας θα ενισχυθεί και η χώρα θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ασφαλής. Και το πετύχαμε.
  • Είχαμε δεσμευτεί για μια Παιδεία νέα, σύγχρονη, η οποία θα στηρίζεται σε πιο ισχυρά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη να μπορούν να διδάσκουν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτονομία από το Υπουργείο Παιδείας· είχαμε δεσμευτεί για ασφαλή πανεπιστήμια – το πετύχαμε. Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες σε ένα σχολείο στη Νέα Ιωνία και συνομίλησα με τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς μας – 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!”

Εν μέσω συνεχόμενων διεθνών κρίσεων

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, υπενθύμισε οτι “όλα αυτά δεν τα πετύχαμε σε έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο, σε κανονικούς καιρούς”, αλλά εν μέσω σειράς κρίσεων και συγκεκριμένα: “Έπρεπε να διαχειριστούμε τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, μεταναστευτικές πιέσεις οι οποίες δυστυχώς και σήμερα που μιλάμε εξακολουθούν και ενισχύονται – ή αν δεν ενισχύονται, τουλάχιστον διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εν μέσω πανδημίας, μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης η οποία οδήγησε την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει πλήρως το πρόγραμμά της και να στηρίξει την κοινωνία με σχεδόν 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Μας υποχρέωσε βέβαια και εμάς να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας, αλλά μας έδωσε πρόσβαση και σε νέα ψηφιακά εργαλεία τα οποία πιστεύω ότι θα μπορούν να μας συνοδεύουν από εδώ και στο εξής στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούμε. Και βέβαια τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε κάτι το οποίο φάνταζε αδιανόητο πριν από έναν χρόνο: έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης με πρωτοφανείς επιπτώσεις ως προς την έκρηξη του παγκόσμιου πληθωρισμού. Και βέβαια μια μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και όσο αποτελεσματικότερα μπορούμε, και έχουμε τους πόρους να το κάνουμε ακριβώς επειδή η οικονομία μας αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από αυτό το οποίο και εμείς εκτιμούσαμε.

Αυτό θέλω να το συγκρατήσετε: μπορούμε και στηρίζουμε σήμερα την κοινωνία επειδή η ανάπτυξη είναι υψηλή, επειδή έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους.

Πάρτε για παράδειγμα το πετρέλαιο θέρμανσης. Τόσο σημαντικό, ειδικά για εσάς που έρχεστε από τη βόρεια Ελλάδα όπου οι ανάγκες πρακτικά ήδη ξεκινούν. Θυμάμαι τα κανάλια να προεξοφλούν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανοίξει στο 1,50-1,60 κι όμως ανοίγει λίγο πάνω από 1,30 γιατί υπήρξε μια συστηματική δουλειά και συστηματική παρέμβαση από την κυβέρνηση και απόφαση να επιδοτήσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να συγκρατήσουμε το κόστος της θέρμανσης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτό, βέβαια, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι διαθέτουμε 300 εκατ. συμπληρωματικά για το επίδομα θέρμανσης, για εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία το δικαιούνται, με προφανώς μεγαλύτερη έμφαση στην βόρεια Ελλάδα, στα υψηλότερα υψόμετρα, εκεί που ξέρουμε ότι οι ανάγκες της θέρμανσης είναι μεγαλύτερες. Θέλω λοιπόν να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι ότι θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες”.

Μητσοτάκης: "Κάνουμε πράξη όλο το προεκλογικό μας πρόγραμμα"“Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα”

Ο Πρωθυπουργός ακόμη επανέλαβε με έμφαση: Θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβα στη Θεσσαλονίκη όταν περιέγραψα τον οδικό χάρτη τον οποίον πρέπει να διαβούμε από τώρα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

  • Και ναι, θα είναι πάλι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία για πρώτη φορά θα υλοποιήσει αυξήσεις στους συνταξιούχους από 1/1/2023.
  • Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καταργήσουμε οριστικά την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
  • Εμείς είμαστε αυτοί που εξασφαλίσαμε τους δημοσιονομικούς πόρους για να μπορέσουμε να δώσουμε 250 ευρώ με πολύ πιο διευρυμένα κριτήρια στους συμπολίτες μας οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη τα Χριστούγεννα, για να τα βγάλουν πέρα με αυτόν τον πληθωρισμό, ο οποίος δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο προφανώς, αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και νομίζω ότι όλοι σας γνωρίζετε – και πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό – ότι σήμερα η άποψη της χώρας μετράει στις Βρυξέλλες. Από μια Ελλάδα ουραγό των εξελίξεων, η Ελλάδα σήμερα είναι πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο στην επικοινωνία μας με τους πολίτες να είμαστε ικανοποιημένοι για τη συνέπεια την οποία δείξαμε στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος αλλά και στην αντιμετώπιση όλων των έκτακτων κρίσεων που μας έτυχαν.

Και πιστεύω ότι εάν κάτι αναζητούν οι πολίτες σήμερα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς όπου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα, είναι  αυτές οι τρεις λέξεις που αποτέλεσαν τον πυρήνα του συνθήματός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης: Συνέπεια – την αποδείξαμε -, Συνέχεια και Σταθερότητα.

Σταθερότητα για να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις. Μια κυβέρνηση η οποία έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την πολιτική της για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Αλλά και μία κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται μόνο στις μεγάλες οριζόντιες εθνικές πολιτικές, αλλά φροντίζει – και εκεί ο δικός σας ρόλος είναι απολύτως κρίσιμος – να αναδείξει τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες. Έτσι ώστε να μπορούμε να σκύβουμε πάνω σε όλα τα τοπικά και τα περιφερειακά προβλήματα και να δίνουμε λύσεις οι οποίες μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντικές – μπορεί ενδεχομένως ακόμα πιο σημαντικές σε τοπικό επίπεδο.

Τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζουμε. Έχω ζητήσει – και σε αυτό ανταποκρίνονται οι Υπουργοί μας – να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται μαζί σας, να μην συναντιέται με το κόμμα. Ξέρετε ότι και εγώ όταν περιοδεύω στη χώρα πάντα φροντίζω όχι απλά να βρίσκω χρόνο να συζητώ με τις τοπικές οργανώσεις, αλλά σκύβουμε πάνω στα τοπικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις συνεργαζόμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Δημάρχους, με Περιφέρειες. Δεν υπάρχουν χρώματα στα τοπικά προβλήματα. Και γι’ αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα στο τέλος της τετραετίας να επιδείξουμε ένα έργο το οποίο δεν θα είναι απλά οριζόντιο σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα μπορούμε να πούμε ότι, ναι, έχουμε δρομολογήσει τα περισσότερα έργα που δρομολόγησε ποτέ κυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Με τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδείγματος χάρη, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε Δήμους να τρέξουν μία σειρά από έργα και να επιλύσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, με σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας τα οποία είχαν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Βρέθηκα πριν από δέκα μέρες και αισθάνθηκα αυτή την πολύ μεγάλη ικανοποίηση στα εγκαίνια των τριών σταθμών του Μετρό στον Πειραιά. Πήγε το Μετρό στον Πειραιά. Εγκαινιάσαμε ένα πραγματικό έργο το οποίο παραδόθηκε στους Πειραιώτες και στους πολίτες του λεκανοπεδίου λίγες ώρες μετά. Δεν μας αρέσουν οι μουσαμάδες, μας αρέσουν τα πραγματικά έργα. Δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνία, μας ενδιαφέρει η ουσία. Και αυτό είναι τελικά που μας ξεχωρίζει από τους πολιτικούς μας αντιπάλους”.

Μητσοτάκης: "Κάνουμε πράξη όλο το προεκλογικό μας πρόγραμμα"“Είμαστε υπερήφανοι αλλά όχι αλαζόνες”

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε: “Βλέπετε ότι αφιέρωσα ελάχιστο χρόνο στο να μιλήσω για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τελικά δεν αποζητούμε τη σύγκριση και το να είμαστε απλά καλύτεροι από έναν αντίπαλο ο οποίος θεωρούμε – και δικαίως – ότι τα έκανε θάλασσα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε και δεν άλλαξε καθόλου τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην αντιπολίτευση. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο σύγκρισής μας. Αναμετριόμαστε με τα προβλήματα και με τις απαιτήσεις των πολιτών μας, ακούμε τους πολίτες και για το έργο μας μιλάμε με την απαραίτητη σεμνότητα, διότι αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε πετύχει πολλά, υπάρχουν όμως ακόμα πάρα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν.

Ξέρουμε ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής όπου πρέπει τα βήματα προόδου να είναι ακόμα πιο γρήγορα. Γι’ αυτό και είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό – και σας το ζητώ από καρδιάς αυτό – στην επικοινωνία σας με τις κομματικές οργανώσεις, με τα στελέχη μας αλλά και με τους πολίτες, αυτήν την κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας να την επιδεικνύουμε πάντα και να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας.

Υπάρχει μια “λεπτή γραμμή” μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου έχουμε αποδείξει ως Νέα Δημοκρατία ότι είμαστε μία παράταξη η οποία σέβεται τις αρχές μας, σέβεται τις αξίες μας, σέβεται την ιστορική μας αποστολή αλλά μπορεί ταυτόχρονα να διευρύνεται, να ανοίγει, να ανανεώνεται, να αλλάζει. Εσείς εξάλλου είστε η καλύτερη απόδειξη αυτής της ανανέωσης.

Αποζητούμε την αυτοδυναμία διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει.

Αυτόν τον αγώνα λοιπόν φίλες και φίλοι, σας διαβεβαιώνω ότι θα τον δώσουμε όλοι μαζί. Με το κόμμα μπροστάρη σε αυτήν την προσπάθεια”.

“Είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδος γιατί είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”

Εστιάζοντας στη σημασία που αποδίδει στον ρόλο του κόμματος της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός τόνισε: “Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην οργανωτική και επικοινωνιακή ετοιμότητα του κόμματος. Αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή που μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός ότι δεν θα παραμελήσουμε την κομματική μας λειτουργία λόγω των κυβερνητικών μας καθηκόντων. Ξέρετε, είναι πάντα μεγάλη πρόκληση πώς ένα κόμμα διαχειρίζεται την εξουσία από πλευράς κομματικής οργάνωσης. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά αυτά τα τρία χρόνια και το κόμμα σήμερα είναι πιο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο έτοιμο από ό,τι ήταν το 2019 και αυτό μου δίνει και εμένα μεγάλη ασφάλεια. Μεγάλη ασφάλεια, καθώς ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε πια στην τελική ευθεία, στο τελικό σπριντ, πριν από τις κρίσιμες εκλογές οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023. Ξέρετε, για εμένα, όταν πηγαίνω περιοδείες είναι μια ανακούφιση, είναι μια αίσθηση σιγουριάς να γνωρίζω ότι η προετοιμασία έχει γίνει σωστά. Ότι τα κομματικά μας στελέχη έχουν κάνει την κινητοποίηση που πρέπει και ότι το κόμμα την κρίσιμη στιγμή – και η πιο κρίσιμη μάχη είναι πάντα η μάχη της κάλπης – θα είναι εκεί. Θα είναι μπροστάρης, θα βάλει πλάτη, θα κάνει τα εύκολα, θα κάνει τα δύσκολα, και τελικά το κόμμα είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη. Και να κλείσω με αυτό, γιατί πραγματικά το βρήκα συγκινητικό και νομίζω και για εμένα πάρα πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό. Στην τελευταία περιοδεία την οποία κάναμε στην Πέλλα, παραδόξως – συνήθως δεν το κάνουμε, τηρούμε τα προγράμματά μας με αρκετή συνέπεια – καθυστερήσαμε γιατί είχαμε μια πολύ εκτεταμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Και όταν φτάσαμε στην Έδεσσα, στο μαγαζί στους “Καταρράκτες” που είχαμε ζητήσει από τους φίλους Νεοδημοκράτες να έρθουν, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, είχα αυτή τη μεγάλη αγωνία. Λέω “ο κόσμος θα έχει φύγει, να πάω τουλάχιστον να δω όποιους μπορώ να βρω”. Και όμως το μαγαζί ήταν γεμάτο, οι Νεοδημοκράτες περίμεναν μιάμιση ώρα και αυτό κάτι λέει για το κόμμα μας, για την οργανωτική του υποδομή αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αυτή την πολύ στενή σχέση που πιστεύω ότι έχουμε αναπτύξει. Κλείνοντας, να σας πω κάτι το οποίο δεν ξεχνώ ποτέ: είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδος γιατί είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εργασίες σας”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood