Μητσοτάκης: “Η Κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή στη συζήτηση για μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών”

"Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο".
mitsotakis-agrotes2-scaled

Η Κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα οτι παραμένει ανοιχτή στη συζήτηση για μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών.

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του υπογράμμισε:

  • “Το θέμα του κόστους είναι πραγματικό αλλά θέλω να υπενθυμίσω πως έχουμε μειώσει τον ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, και στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%.
  • Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο επιστρέφεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με  κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό 82 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Πρόσθετη έκπτωση της ΔΕΗ κατά 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
  • Ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκατομμύρια ευρώ.
  • Μείωση, σε διάστημα διετίας, της τιμής της κιλοβατώρας, κατ’ ελάχιστον 30%, για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα (συνεταιρισμούς, οργανώσεις και ομάδες παραγωγών, κ.λπ.), και στους αγρότες που ασκούν συμβολαιακή γεωργία με την κατασκευή των νέων φωτοβολταϊκών, με εγγυημένη τιμή για διάστημα δεκαετίας.
  • Για τους μεμονωμένους αγρότες θα ξεκινήσει άμεσα νέο Πρόγραμμα, αποκλειστικά για αγρότες, με τίτλο «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο.
 
Μπορούμε να συζητήσουμε μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων, και πλευρές της προσαρμογής στην πράσινη μετάβαση με πιο ήπιο τρόπο μέσω τροποποιήσεων της ΚΑΠ.

Είμαστε εδώ να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε την ΚΑΠ καλύτερη σε ζητήματα που έχουν να κάνουν και με το πώς οι Ευρωπαίοι αγρότες και κατά συνέπεια οι Έλληνες αγρότες θα αντιμετωπίσουν την έκθεση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κατανέμει δίκαια τους πόρους που δημιουργεί η ελληνική οικονομία για να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να μη νιώθουν άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν διαδηλώνουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ότι αδικούνται. Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έχουμε σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood