“Δεν είμαστε στην πιο ασφαλή γειτονιά”, επεσήμανε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Και εξήγησε διερωτώμενος: “Αν δεν δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σήμερα στην Ουκρανία, με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε αύριο – αν ο μη γένοιτο χρειαστεί – αλληλεγγύη από τον δυτικό κόσμο;”.

Ολόκληρη η δευτερολογία του:

Υπενθυμίζεται πως στην πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός τόνισε: “Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να ζωγραφίσει μόνος του τα σύνορα”.

“Στην Ουκρανία αμφισβητείται η ελευθερία των λαών και το δημοκρατικό κεκτημένο”πρόσθεσε, και συμπλήρωσε: “Και η κοιτίδα της Δημοκρατίας, η Ελλάδα, πρέπει να δώσει τη δική της απάντηση. Καθαρή, βροντερή, και προς όλους. Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Είμαστε στο πλευρό της ειρήνης, της νομιμότητας και της δημοκρατίας. Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και το ίδιο κάνουμε και τώρα”.

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με όλες τις δυτικές χώρες στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μάχεται για την προστασία της ελληνικής ομογένειας. Και ενισχύει την Ουκρανία, διπλωματικά, ανθρωπιστικά, αλλά ναι, και στρατιωτικά”.
Ολόκληρη η πρωτολογία του: