Μητσοτάκης: “Είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, από αύριο ξεκινά σκληρή δουλειά”

Αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΝΔ στην Πειραιώς - «Η πολιτική κυριαρχία δεν είναι λευκή επιταγή. Ζητώ από όλους να είμαστε προσγειωμένοι».
mitsotakis45845864_2

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγκεντρωμένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής εξερχόμενος από τα γραφεία της Πειραιώς μετά την μεγάλη νίκη του κόμματός του στις σημερινές εκλογές.

«Για δεύτερη συνεχόμενη φορά όλη η Ελλάδα είναι ξανά μπλε. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα κομματικά στελέχη. Ξέρω πόσο κουραστήκατε όμως σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε με άνετη πλειοψηφία και μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε μπροστά και να βαδίσουμε στον δρόμο της πρόοδου και της κοινωνικής συνοχής» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

mitsotakis__30_
«Για μένα η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης τον οποίο οι συγκεντρωμένοι διέκοπταν με τη φράση «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός».
mitsotakis__28_
mitsotakis__29_

«Για πρώτη φορά η ΝΔ μετά από μια 4ετια κυβέρνησης κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της. Αυτόι που πετύχαμε είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν από μια 10ετια. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη που αισθάνομαι στους ώμους μου είναι πολύ βαριά. Σήμερα γιορτάζουμε και αυριο σηκώνουμε τα μανίκια για σκληρή δουλειά» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης

«Η ΝΔ είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Προσέξτε, έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών που είχαμε το 2019 μόνο που η διαφορά με τον βασικό αντίπαλο είναι 24 μονάδες ενώ τότε ήταν 8» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis_peiraiws__6_

«Όμως προσέξτε αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι σημάδι αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή. Ζητώ από όλους να είμαστε προσγειωμένοι. Οι πολίτες έχουν προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε. Σήμερα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα εκπληρώσω τις προσδοκίες και όσων δεν μας ψήφισαν. Με γνώμονα την ενότητα θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και είμαι σίγουρος οτι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών όπως το κάναμε και την προηγούμενη φορά» επανέλαβε ο νέος πρωθυπουργός στο πνεύμα της πρώτης του δήλωσης μετά τη νίκη στις σημερινές εκλογές .

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι. Η ΝΔ απέδειξε ότι και όντας στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα που απέδειξε τις δυνατότητές του» ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν έξω από το γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

mitsotakis37__4__2
mitsotakis__31_

«Το μπλε είναι το χρώμα της σημαίας, του ουρανού, της θάλασσας, το χρώμα της ελπίδας και της σωφροσύνης» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στο σύνθημα «ολη η Ελλάδα είναι μπλε».

«Από αύριο ξεκινά η σκληρή δουλειά για να πάμε την Ελλάδα πιο ψηλά» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω επευφημιών και αποθέωσης από τους συγκεντρωμένους φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

«Σας θυμίζω ότι έχουμε δημοτικές εκλογές και μετά ευρωεκλογές» ήταν οι τελευταίες λέξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αποχωρώντας από την Πειραιώς.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε.

Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην καθεμία και στον καθένα από εσάς, στα κομματικά μας στελέχη. Ξέρω πόσο πολύ κουραστήκατε κάνοντας δύο εκλογικούς αγώνες τον έναν μετά τον άλλον, όμως σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας.

Ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά με μια άνετη πλειοψηφία, όπως ζητήσαμε, και μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά και να βαδίσουμε στον δρόμο τής προόδου, της κοινωνικής συνοχής.

Για εμένα η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει μέσα σε μια τετραετία, ούσα κυβέρνηση, να αυξήσει τα ποσοστά της, να κερδίσει περισσότερους φίλους. Αλλά, κυρίως, αυτό το οποίο πετύχαμε σε αυτή την εκλογή είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν από μία δεκαετία.

Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη την οποία αισθάνομαι στους ώμους μου είναι πολύ βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Προσέξτε, έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών που είχαμε το 2019, μόνο που τώρα η διαφορά μας με τον βασικό μας αντίπαλο είναι 24 μονάδες ενώ τότε ήταν οκτώ.

Όμως, φίλες και φίλοι, αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι συνταγή αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή. Αυτό το οποίο θα ζητήσω και πάλι από όλα μας τα στελέχη είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Οι πολίτες έχουν πολλά προβλήματα και απαιτούν από εμάς να σκύψουμε πάνω σε αυτά τα προβλήματα και να τα λύσουμε. Σήμερα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και εκφράζω και τις προσδοκίες όσων συμπολιτών μας δεν μας στήριξαν.

Θα πορευτούμε με γνώμονα την ενότητα του λαού μας. Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και είμαι σίγουρος ότι για ακόμα μία φορά θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών με το έργο τής δεύτερης τετραετίας μας.

Και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», καθώς είμαστε σήμερα εδώ, μπροστά στα κομματικά μας γραφεία. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε, φίλες και φίλοι, ότι και ούσα στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα το οποίο απέδειξε τις δυνατότητές του.

Πάμε λοιπόν, γιατί το μπλε είναι και το χρώμα τής σημαίας μας, το χρώμα τού ουρανού, το χρώμα τής θάλασσάς μας, το χρώμα τής ελπίδας, το χρώμα τής σωφροσύνης, το χρώμα που, τελικά, ενώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Και πάλι, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά.

Από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά για να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο μπροστά. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ.

Για όσους έχετε «σύνδρομο στέρησης» από την εκλογική διαδικασία, σας θυμίζω ότι σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε έναν χρόνο ευρωεκλογές.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

πηγή: protothema.gr
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood