Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο, είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα” ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται, σε 2-3 μήνες, και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο, μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης» ανέφερε επίσης.

Συνολικά, όπως επεσήμανε τα άτομα που έχουν πάρει άσυλο, βρίσκονται σε δομές και απολαμβάνουν παροχές, ανέρχονται σε 11.200 άτομα. “Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο”, ξεκαθάρισε ο υπουργός. 

Αναφορικά με την παρενόχληση ελληνικού σκάφουςαπό τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο, ο ίδιος έκανε λόγο για «απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας  που δείχνει τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα αλλά δείχνει και την αντίδρασή μας η οποία είναι ισχυρή, είναι αποφασιστική και γίνεται με την ενότητα του ελληνικού λαού από πίσω».

«Η Ελλάδα για εμάς είναι πάνω από όλα» 

Παράλληλα, σημείωσε πως «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα».
πηγή: protothema.gr