Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για έκτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Μαρωνείας–Σαπών» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, παρουσιάζοντας την παράσταση “ΜΗΝΙΣ” – Project στην Ιλιάδα του  Ομήρου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Τρεις ηθοποιοί και δύο μουσικοί καταπιάνονται με μια ξεχασμένη γλώσσα, μια αρχαία γραφή, έναν παλιό κόσμο, που είναι όμως ακόμα παρόν. Σαν σύγχρονοι αοιδοί μιας αρχαίας ιστορίας, πλέκουν ο καθένας την τέχνη του και την παρουσία του, με την τέχνη του άλλου, σε έναν διάλογο τόσο μεταξύ τους όσο και με το κείμενο και με το κοινό.

“Πόσο μας αφορά η Ιλιάδα; Μπορούμε άραγε να διακρίνουμε τον μικρό ανθρώπινο κόσμο μας μέσα εκεί; Δεν υμνεί καμιά  νίκη του καλού πάνω στο κακό η Ιλιάδα, ή κάποιο τρόπαιο που κατακτήθηκε μετά από νικηφόρο αγώνα, μόνο ξεσκεπάζει την ανθρώπινη αδυναμία που είναι η πηγή όλων των κακών και καταστρέφει τον κόσμο ολόκληρο γύρω της. Οργή, θυμός, αλαζονεία, τιμή, κατάχρηση εξουσίας…σπέρνουν μόνο πόνο, για να μάθουμε ότι τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή”.

Σκηνοθεσία–επιμέλεια κειμένου: Άννα Μαχαιροπούλου

Σκηνογραφία-κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης

Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Μουσικοί: Βασίλης Φλώρος – Γιώργος Κελεσίδης

Ηθοποιοί: Γιώργος Κουκαλιώτης, Άννα Μαχαιροπούλου, Βούλα Παναγιωτίδου

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη και θα γίνει με δελτία δωρεάν εισόδου η διανομή των οποίων θα γίνει από:

  • Σάπες: Κέντρο Κοινότητας, εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
  • Μαρώνεια: Δημοτικό Κατάστημα, 27, 29 και 31 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
  • Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, ωράριο καταστημάτων.

H μεταφορά των θεατών θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση του δρόμου προς το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στις 8 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 9 μ.μ. ενώ η αντίστροφη πορεία θα ακολουθηθεί με το πέρας της παράστασης. Ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παραμείνει κλειστός.

Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών έχει δρομολογήσει τη χρήση τριών μικρών ευέλικτων λεωφορείων, όπου θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες προκειμένου η μετάβαση στον χώρο και αντιστρόφως να γίνει με ασφάλεια και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία για τους θεατές.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 9 το βράδυ.