• “Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στρατηγικά, μεθοδικά, παραγωγικά, με υπευθυνότητα και  αποφασιστικότητα, για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας”.
Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, ο Χρήστος Μέτιος εκλεγόταν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”.
Σε δήλωσή του, αναφέρει:
“Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αξιολόγησαν το έργο και το σχέδιο της παράταξής μας, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, και με εξέλεξαν Περιφερειάρχη.
Στην αρχή της θητείας μας αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στρατηγικά και με άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σκοπό την υλοποίηση και τον εμπλουτισμό του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Συνεργαζόμαστε παραγωγικά με τους Δήμους και όλους τους φορείς. Καταγράφουμε τις ανάγκες τους, αναζητούμε μαζί τους λύσεις στα προβλήματα, και εντάσσουμε στο σχέδιό μας νέα έργα και δράσεις.
Στις δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, σε συνθήκες πρωτόγνωρες, Περιφέρεια και Δήμοι ενεργήσαμε με υπευθυνότητα, και υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης, τα καταφέραμε.
Σήμερα έχουμε μπροστά μας νέες, ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε με την ίδια αποφασιστικότητα.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για τον τόπο και τους πολίτες”.