Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην πόλη της Κομοτηνής, και παρέστη στον Αγιασμό που τέλεσε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά του ο κ. Χαρίτου τόνισε:

“Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη γνώση και δημιουργία για τους μαθητές μας. Εύχομαι καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας για το δύσκολο έργο που επιτελούν. Καλή δύναμη εύχομαι και στους γονείς που επωμίζονται μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες ένα μεγάλο βάρος για την πρόοδο των παιδιών τους.

Γνωρίζω τις δυσκολίες με τις οποίες ξεκινά η φετινή χρονιά, με τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Γνωρίζω οτι καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα ελλείμματα του Υπουργείου Παιδείας και να περιορίσουν τους κινδύνους από το υγειονομικό ρίσκο με τον τρόπο που ανοίγουν σήμερα τα σχολεία.

Γνωρίζω ότι το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι ελκυστικό στους νέους μας και δεν δίνει σε όλους τους ίδιες ευκαιρίες. Όμως σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για να το αλλάξουμε.

Να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τα εφόδια που δίνει, ως ένα σκαλοπάτι για να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο”.

Μήνυμα Χαρίτου προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εν όψει νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα Χαρίτου προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εν όψει νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα Χαρίτου προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εν όψει νέας σχολικής χρονιάς