Μήνυμα ειρήνης και διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας από τον Ιλχάν Αχμέτ

Στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψής του στην Άγκυρα εν όψει της εκδίκασης της αγωγής που έχει καταθέσει κατά της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak για συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του, ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ είχε συνάντηση εργασίας με τη νομική του παραστάτιδα, Μελτέμ Μπάνκο.
Screenshot_32

Στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψής του στην Άγκυρα εν όψει της εκδίκασης της αγωγής που έχει καταθέσει κατά της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak για συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του, ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ είχε συνάντηση εργασίας με τη νομική του παραστάτιδα, Μελτέμ Μπάνκο.

Μήνυμα ειρήνης και διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας από τον Ιλχάν ΑχμέτΕπί τη ευκαιρία ο Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, με τον οποίο είχαν μακρά και ειλικρινή συνομιλία, καθώς και αλληλοενημέρωση για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η υποδοχή που επεφύλαξε ο Έλληνας διπλωμάτης προς τον Βουλευτή Ροδόπης υπήρξε θερμή, και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσά τους.

Μήνυμα ειρήνης και διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας από τον Ιλχάν ΑχμέτΚομίζοντας μήνυμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων Ελλάδας και Τουρκίας, με γνώμονα πάντοτε το σταθερό ενδιαφέρον για τη μείωση της ρητορικής της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο Εξωτερικών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και πρώην Βουλευτή Μεχμέτ Τζεϊλάν (Mehmet Ceylan).

Με την ίδια πολιτική ατζέντα πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κωνσταντινούπολης και Πρέσβη Αχμέτ Ουνάλ Τσεβίκοζ (Ahmet Ünal Çeviköz), ο οποίος παράλληλα είναι και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εναρμόνισης/Συντονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέλος της Τουρκικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μήνυμα ειρήνης και διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας από τον Ιλχάν ΑχμέτΟ Ιλχάν Αχμέτ φιλοξενήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο από συναδέλφους του Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και  Βουλευτής Δαρδανελίων (Çanakkale) Μουχαρέμ Ερκέκ και ο Βουλευτής της ίδιας περιοχής Οζγκιούρ Τζεϊλάν, με τους οποίους συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας κοινοβουλευτικής διασυνοριακής πρωτοβουλίας σε θέματα χαμηλής διπλωματίας, όπως είναι η ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Τουρκίας και από τις δύο πλευρές του Έβρου, καθώς και η επένδυση σε καλές πρακτικές προσέγγισης μετά από μια μακρά περίοδο πολιτικής έντασης.       

«Είναι η στιγμή», τόνισε προς τους συναδέλφους του ο Βουλευτής Ροδόπης, «να αναλάβουμε την πρωτοβουλία ως βουλευτές Θράκης, εκλεγμένοι από διαφορετικά πολιτικά κόμματα των δύο χωρών, για την εδραίωση και διατήρηση της αμοιβαίας φιλίας και ειρήνης μεταξύ των δύο λαών».

«Ήταν μεγάλη μου χαρά ότι συμφωνήσαμε με τους συνομιλητές μου σχετικά με τη σημασία της συνεργασίας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχουν οι μετριοπαθείς  φωνές για την αλλαγή του κλίματος και τη διασφάλιση της διαρκούς ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για τη φιλική προσέγγιση και τη φιλοξενία τους», κατέληξε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών του στην Άγκυρα, και θέτοντας το πολιτικό πλαίσιο των συναντήσεών του ο Βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε: «Ο αδιάλειπτος διάλογος και η πολιτική με άξονα την ειρήνη που ακολούθησαν οι Ατατούρκ και Βενιζέλος, λίγα μόλις χρόνια μετά την τραυματική εμπειρία του πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, επαναλήφθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις αρχές του 21ου αιώνα από τους Ισμαήλ Τζεμ και Γιώργο Παπανδρέου, στο πρόσφατο πολιτικό μας παρελθόν. Και σ’ αυτήν την περίοδο που διανύουμε, έχει μεγάλη σημασία να ενωθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλία οι πολιτικοί, όπως εμείς, που πιστεύουμε στον διάλογο και την ειρήνη. Ο διάλογος, άλλωστε, αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την επίλυση των διαφορών, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων. Μόνο έτσι οι δύο χώρες και οι λαοί τους θα έχουν περισσότερα οφέλη παρά αρνητικές συνέπειες».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood