Μίνι “think tanks” υπό τη Διάνα Βουτυράκου, δημιουργεί ο Στ. Κασσελάκης

"Το πρώτο βήμα για την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σχηματιστούν μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων ανά θεματική, οι οποίες θα συνεργάζονται απ΄ ευθείας μαζί μου", αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοινώνοντας πως "η Διάνα Βουτυράκου αναλαμβάνει τον ρόλο της συντονίστριας για την άρτια στελέχωση αυτών των μικρών «think tank»".
KASSELAKHS-768x432

Όπως υπογραμμίζει, δε, “η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου”.

Η Διάνα (Διαλεκτή-Αθηνά) Βουτυράκου είναι Ελληνίδα επιστήμονας ρομποτικής με εξειδίκευση στη ρομποτική χειρουργική. Έχει ιδρύσει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Unique Minds” που ασχολείται με τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μαθητών. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διαθέτει μεταπτυχιακό Υπολογιστικής Βιοϊατρικής από το Πολυτεχνείο του Μονάχου. Στο τελευταίο έτος των σπουδών της εκπόνησε ερευνητική διπλωματική εργασία και εν συνεχεία πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο εργαστήριο Συστημάτων και Ρομποτικής στο Πολυτεχνείο του Ντάρμστατ, στον τομέα της χρήσης επαυξημένης πραγματικότητας στη ρομποτική χειρουργική. Με τη ρομποτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά στο σχολείο και έχει κατακτήσει διακρίσεις σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έγινε δεκτή ως κριτής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ρωσία και υπήρξε έτσι η πρώτη Ελληνίδα που έγινε δεκτή σε τέτοια διοργάνωση. Το 2017 της απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο Ελληνίδων στην κατηγορία του νέου αστέρα. To 2018 επιλέχθηκε ως πρέσβειρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση του Οργανισμού G(irls)20 ενώ το 2019 επιλέχθηκε ως μία από τις εννέα γυναίκες από το G(irls)20 και το Τhe NewNow για να επεξεργασθεί θέσεις για την ενίσχυση των νέων γυναικών σε θέσεις ευθύνης.  Η κριτική επιτροπή των Education Leaders Awards τη βράβευσε με το τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στην εκπαίδευση το 2019. To 2020 κατέκτησε με την ομάδα Plaisiobots την πρώτη θέση στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κορέα. H ιδέα τους έχει οδηγήσει σε ευρωπαϊκή πατέντα. Το 2020 μαζί με άλλους δύο συγγραφείς δημιούργησαν βιβλίο εκπαιδευτικής ρομποτικής που κυκλοφορεί στα ελληνικά, ενώ το 2023 με ομάδα συγγραφέων έγραψαν το επίσημο βιβλίο για το μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου Seeds of Light στη Ζανζιβάρη. To Forbes την έχει συμπεριλάβει στην ελληνική λίστα του 30 under 30 με τους 30 πιο πετυχημένους Έλληνες κάτω των 30 ετών. Aπό το 2019 είναι και σύμβουλος σε θέματα εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ, ενώ ζει και εργάζεται και στο Μόναχο της Γερμανίας. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού ρομποτικών συστημάτων για ιατρικά και χημικά εργαστήρια στην εταιρεία Hamilton Robotics. Το 2016 μετά από υποτροφία που έλαβε μέσω του προγράμματος Educational Trip, ίδρυσε τη ΜΚΟ Unique Minds που ασχολείται με τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μαθητών. Το 2021 εντάχθηκε σε δεξαμενή σκέψης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομάδα ψηφιακής μετάβασης. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη Δυτική Αττική.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood