Έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πιστούς της περιοχής μας να μην υπογράφουν για την ίδρυση παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης», εκδόθηκε σήμερα από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη “Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης”».

Προτρέπονται δε οι Χριστιανοί της Αλεξανδρούπολης και ευρύτερα της Θράκης να μην παραχωρούν την υπογραφή και τα προσωπικά τους στοιχεία σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα. Όπως επισημαίνεται, όσοι Χριστιανοί θα υπογράψουν από άγνοια, αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολη και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως (πατήστε πάνω στην εικόνα):

0ad8432c document page 001