Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επαναστατικό μήνυμα του 1821, στη σταδιακή απελευθέρωση της περιοχής της Θράκης πριν από εκατό σχεδόν χρόνια  και στις δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
05

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου στην επίσημη έναρξη της επετειακής έκθεσης «Ελλάδα 1821-2021» που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της “Καρδιάς του Μιαούλη” από το Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας στο Ζάππειο όπου και έγινε η απόδοση τιμών.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας άνοιξε τις πόρτες του ξεκινώντας από το Σάββατο το πρωί, για να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από τα χρόνια της επανάστασης της Ελλάδας, όπως επίσης από την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι και σήμερα.

Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-ΘΟι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα από μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή εκθέματα ιστορικής αξίας και έργα καθώς και παραδοσιακές φορεσιές από την προσωπική συλλογή του Θρακιώτη Γιώργου Αρβανίτη, προέδρου του Συλλόγου Θρακών Αθηνών. Στο περίπτερο επίσης ο επισκέπτης διαπίστωσε τη δυναμική ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως ενεργειακού και διαμετακομιστικού κόμβου και “περιηγήθηκε” στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-ΘΟ Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επαναστατικό μήνυμα του 1821, στη σταδιακή απελευθέρωση της περιοχής της Θράκης πριν από εκατό σχεδόν χρόνια  και στις δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μια ξεχωριστή επετειακή έκθεση 1821-2021 στο Ζάππειο Μέγαρο με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood