Τιμή για την Κομοτηνή, που θα εκπροσωπείται στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” ενόψει της προετοιμασίας της χώρας για την επέτειο της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Μεταξύ των μελών της Επιτροπής, συγκαταλέγεται και η Ιστορικός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ελπίδα Βόγλη.
c45e73cd elpida vogli
Η κυρία Ελπίδα Βόγλη.

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κήρυξε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε και τα βιογραφικά των μελών της Επιτροπής, σημειώνοντας  ότι αυτή απαρτίζεται από κορυφαίους πανεπιστημιακούς από την Αμερική και την Αγγλία, ιστορικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. «Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Αγγλία, Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg. Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: την κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Στάθη Καλύβα και τον Δημήτρη Γόντικα. Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ιγνάτιος. Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου. Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

a0a85fa9 epitropi 2021«Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν, επίσης, δημιουργικό “παρών”. Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη. Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς, ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος».

Δείτε αναλυτικά εδώ τα βιογραφικά των μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».