Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μία ακόμη απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λευκωσία της Κύπρου, με στόχο την παρουσίαση της Περιφέρειας ως ιδανικό προορισμό και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
ΣΓΟΥΡΟΣ Γ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π.

Κατά τη διάρκεια  της εν λόγω δράσης πραγματοποιήθηκε μία σειρά από σημαντικές b2b συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφους, tour operators αλλά και επαγγελματίες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Κυπριακής πρωτεύουσας, οι οποίοι γνώρισαν όλα τα  μοναδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας που την καθιστούν κορυφαίο προορισμό,  στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Οι προσκεκλημένοι βίωσαν μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία στην Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακαλύπτοντας το φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο του υπέροχου αυτού τόπου. Ένα σπάνιο καλειδοσκόπιο από   θρησκείες,  παραδόσεις, γραφικούς οικισμούς, όμορφες πόλεις, ανεξάντλητα τοπία και ζεστούς ανθρώπους, εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες των ενημερωτικών συναντήσεων και ανέδειξε στο έπακρο τη μοναδική εμπειρία μιας «Αγκαλιάς γεμάτης Ελλάδα».   

Την Περιφέρεια παρουσίασε η κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου, μέλος της ομάδας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία υπογράμμισε την συντεταγμένη προσπάθεια που γίνεται για την  τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία, όπως ειπώθηκε, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους καταβάλλοντας χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής έκανε ο Διευθυντής του ΕΟΤ στην Κύπρο κ. Πέτρος Σαγάνας που παρότρυνε τους Κύπριους τουριστικούς πράκτορες να εντάξουν την περιοχή αυτή στα πακέτα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Μεσαορίας & Πρόεδρος Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Εκκλησίας Κύπρου (Θρησκευτικός Τουρισμός) κ. Γρηγόριος, μίλησε για τον θρησκευτικό τουρισμό που μπορεί να προσελκύσει από την Κύπρο η περιοχή ενώ παράλληλα ανάφερε ότι μπορούν να γίνονται και ανταλλαγές με επισκέπτες της ΠΑΜΘ προς την Κύπρο.

Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (ACTA) κ. Βασίλης Σταματάρης ανέφερε ότι όντως η περιοχή έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι συνάδελφοι του θα την προωθήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είπε ότι ο Σύνδεσμος, ο οποίος εργάζεται για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα βοηθήσει, ώστε να έρθουν κοντά η Κύπρος και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ως δύο ακριτικές περιοχές του Ελληνισμού.

Μία φιλόξενη αγκαλιά για τη Λευκωσία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων και των μελών της τουριστικής προβολής κας Πάττυ Κωνσταντινίδου και τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής κο Γιώργο Σγούρο, οι οποίοι απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων που τους απηύθυναν.

Οι τουριστικοί πράκτορες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αναφέρουν ότι τους εντυπωσίασαν τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και το ερχόμενο καλοκαίρι θα εντάξουν οργανωμένες εκδρομές προς την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η προωθητική αυτή εκδήλωση της ΠΑΜΘ στη Λευκωσία αποτελεί μέρος μίας γενικότερης τουριστικής στρατηγικής με βασικό όχημα την  καμπάνια προβολής «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα». Κύρια στόχευση είναι η Κυπριακή αγορά να διαμορφώσει μια θετική και συνάμα απολύτως αυθεντική εικόνα της Περιφέρειας, η οποία θα συνδράμει στην ένταξη της στους καταλόγους των επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood