Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου

Με πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους Αικατερίνης Ιατρού.
Screenshot_2104

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, και η διδάσκουσά τους, φιλόλογος, Αικατερίνη Ιατρού, υποδέχτηκαν τον Σπύρο Κιοσσέ, συγγραφέα και καθηγητή θεωρίας της  Λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο δράσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Αφορμή στάθηκε η κυκλοφορία του τελευταίου λογοτεχνικού έργου του συγγραφέα, «Τσιγάρο βαρ;».

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Κιοσσέ για θέματα που άπτονται, της κυοφορίας ενός λογοτεχνικού έργου, των διλημμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ο δημιουργός, και των επιμέρους ζητημάτων που ανακύπτουν από την ανάγνωση, όπως η προσωπική ανταπόκριση στο έργο.

Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στη διαδικασία ήταν συγκινητική, σε μια στρεσογόνο περίοδο προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τη ίδια μέρα, δε, κατά την επίσημη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, Αγγελική Μάγγα, παρουσίασε την εργασία της για το βιβλίο αποδεικνύοντας πως η διδασκαλία της Λογοτεχνίας δεν περιχαρακώνεται στα αυστηρά καλούπια της στείρας ερμηνευτικής προσέγγισης.

Θερμές ευχαριστίες το σχολείο απευθύνει στον κ. Κιοσσέ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, στην κ. Ιατρού για τη δράση της, και στους μαθητές και μαθήτριες για τη φιλόπονη προσπάθειά τους.

Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση του συγγραφέα Σπ. Κιοσσέ με μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood