Συνεχίζεται η εθνική μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και στην εξάπλωσή του.

Πριν από λίγο ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, τα οποία στο σύνολό τους φτάνουν πλέον τα 1.156, ενώ δυστυχώς οι θάνατοι, μετά τους 6 του τελευταίου 24ώρου, έχουν φτάσει τους 38.

Στα καλά νέα της ημέρας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας ασθενής αποσωληνώθηκε και ένας έλαβε εξιτήριο. Υπενθυμίζεται οτι μέχρι και χθες 28/3 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν 15, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το οποίο είναι ένα από τα δεκατρία νοσοκομεία αναφορά της νόσου σε όλη τη χώρα, Ευάγγελο Ρούφο (6 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, 4 σε ειδική κλίνη covid-19, και 5 διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Η Θράκη μετρά μέχρι σήμερα τρία θύματα προσβεβλημένα από τον ιό, έναν 77χρονο, έναν 47χρονο και έναν 60χρονο.

Όσον αφορά ειδικότερα τον νομό Ροδόπης, έχουν ανιχνευθεί θετικοί, 1+1 Ροδοπίτες.

Από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Ρούφο, τονίζεται για πολλοστή φορά οτι “στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και να μένουμε σπίτι!”.