Μια ακόμη δωρεά του Ι.Σ.Ν. | Σε προκαταρκτική λειτουργία τα νέα Εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Aλεξανδρούπουλης, Ιωαννίνων, Λάρισας και Ηρακλείου

Πρόκειται για μια δωρεά ύψιστης σημασίας για την ελληνική κοινωνία η οποία διασφαλίζει την πρόσβαση σε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες για ασθενείς που διαφορετικά θα έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.
unnamed - 2023-03-28T104421.455

Σε προκαταρκτική λειτουργία βρίσκονται τα νέα Εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Aλεξανδρούπουλης, Ιωαννίνων, Λάρισας και Ηρακλείου.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του ειδικού ιατρικού εξοπλισμού PET/CT–Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων, καθώς και οι εργασίες υποδομών για τη διαμόρφωση των εργαστηρίων στα εν λόγω νοσοκομεία, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία  του Ιδρύματος, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $750 εκατομμύρια.

Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων είναι μια απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές, πριν εμφανιστούν σε άλλες απεικονιστικές εξετάσεις.

Ο εξοπλισμός PET/CT παραδόθηκε και στα τέσσερα νοσοκομεία το φθινόπωρο του 2022 και την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνονται οι προκαταρκτικοί έλεγχοι, δοκιμές, και εκπαιδεύσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει τη στελέχωση των εργαστηρίων, τη λειτουργία του εξοπλισμού, καθώς και το κόστος συντήρησης μετά τη διετή περίοδο εγγύησης.

Από την αρχή της δωρεάς η υλοποίηση του έργου πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία μεταξύ του ΙΣΝ, των τεσσάρων νοσοκομείων και του Υπουργείου Υγείας.

Η δωρεά μας για την προμήθεια και εγκατάσταση PET/CT σε τέσσερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας αντικατοπτρίζει την ευρύτερη φιλοσοφία της μεγάλης εν εξελίξει Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ που δίνει εξίσου έμφαση στην ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια της χώρας”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, και προσθέτει: “Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, όλων των ασθενών, που ζουν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Όπως οι ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις, διακρίσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε στην περίθαλψη ανάλογα με τον τόπο κατοικίας ή την οικονομική δυνατότητα του ασθενούς”.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην ιστορία του ΙΣΝ. Περιλαμβάνει, ενδεικτικά, τον σχεδιασμό, κατασκευή και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στη Σπάρτη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, όπως νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα, και συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας, ανακοινώθηκε και η ίδρυση του SNF Institute for Global Infectious Disease Research στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood