Οι δυνατότητες στήριξης του επενδυτικού σχεδίου του Δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ, εξετάστηκαν σε σύσκεψη στην Κομοτηνή με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜ-Θ, καθώς και στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου.

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ορφανού.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, “στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση αλλά και η τηλεθέρμανση καταναλωτών στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα”. Για “σημαντικό έργο” που μπορεί “να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να δώσει αναπτυξιακή προοπτική, και είναι φιλικό προς το περιβάλλον”, έκανε λόγο ο κ. Μέτιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου, και όπως επισημάνθηκε, η χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ.