Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και Ξάνθης, Ανέστης Βαφειάδης και Μαίρη Τσιακίρογλου αντιστοίχως.

Εν όψει του αυξανόμενου τοπικού επιδημιολογικού φορτίου covid-19 και τις επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών περιέγραψαν την κατάσταση στο χώρο των επιχειρήσεων και την ιδιαίτερα ανησυχητική πτωτική πορεία της αγοράς, η οποία “αποτυπώνεται αντιστρόφως ανάλογα προς την υγειονομική κρίση”, όπως επεσήμαναν, και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη “να παρέμβει άμεσα ώστε να παραταθούν και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών για το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Κατέθεσαν μάλιστα και σχετικό υπόμνημα με τα μέτρα στήριξης που προτείνουν και αιτούνται, ενώ ιδιαιτέρως αναφέρθηκαν:

  • Στην ανάγκη διενέργειας καμπάνιας, ηλεκτρονικής/έντυπης, και στην με κάθε πρόσφορο μέσο προβολή της τοπικής αγοράς της Περιφέρειας, των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων εστίασης.
  • Στην επαναλειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ιδιαίτερα από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος τηρώντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, “μια και το πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικός φάρος είναι πυλώνας οικονομίας και ανάπτυξης για την περιοχή μας”, όπως υπογραμμίζουν.  

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα ενεργήσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από πόρους ΕΣΠΑ ύψους 25- 30 εκατ. ευρώ.