Μέτιος: “Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών όπως κερδίσαμε και την εμπιστοσύνη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη”

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ παρουσίασε στο ΡΕΞ τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης της "Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης".
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΙΟΥ 1

Στο Πολιτιστικό Κύτταρο/Κινηματοθέατρο ΡΕΞ της Κομοτηνής, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης της παράταξής του, “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Ο επικεφαλής της παράταξης, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου “των 334 έργων και δράσεων” όπως υπογράμμισε, της διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την ενέργεια, την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών. Όπως σημείωσε ο Χρ. Μέτιος, το σχέδιο της διοίκησής του για τη Ροδόπη “περιλαμβάνει έργα που ξεπερνούν τα 91 εκατομμύρια ευρώ”, και κάλεσε τους πολίτες “να κάνουν την επιλογή τους στις εκλογές αφού πρώτα αξιολογήσουν τα πρόσωπα, τον επικεφαλής και τα στελέχη, καθώς και το σχέδιο και τις προτάσεις κάθε παράταξης”.

Παρουσιάζοντας τους δεκατέσσερις υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης, υπογράμμισε ότι “συστρατεύονται για τον κοινό στόχο να δουλέψουμε μαζί και να πάμε τη Ροδόπη μπροστά”, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση θα πετύχει μια μεγάλη νίκη και στη Ροδόπη”.

Οι υποψήφιοι:

 • Σεμπαετίν Γκασήλ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και είναι γιατρός. Έχει αποφοιτήσει από το  τμήμα Τοπογραφίας του ΙΕΚ Κομοτηνής, και κατόπιν από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 • Αχμέτ Ιμπράμ

Γεννήθηκε στα Δειλινά του Δήμου Αρριανών και κατοικεί στα Αρριανά. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το 2002. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005 μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργός αθλητής-ποδοσφαιριστής, καθώς και προπονητής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στον Αθλητικό Σύλλογο Αετού Αρριανών για πάνω από δέκα χρόνια. Ίδρυσε την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου στην περιοχή το 2005. Στις περιφερειακές  εκλογές του 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη  «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη. Κατόπιν διετέλεσε θεματικός αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, διοίκησης και διαφάνειας, τακτικό  μέλος της οικονομικής επιτροπής, τακτικό μέλος της επιτροπής ανάπτυξης και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Επίσης είναι πρόεδρος της επιτροπής λαϊκών αγορών στη Ροδόπη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

 • Κατερίνα Ιωαννίδου

Μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Γονείς της είναι η Μαρία Γερμανλή-Ιωαννίδου, συμβολαιογράφος, και ο Νικόλαος Ιωαννίδης, γεωπόνος. Είναι σύζυγος και μητέρα δύο δίδυμων αγοριών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και έκανε το μεταπτυχιακό της πάνω στη Διοίκηση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων και Μarketing στο Εuropean School of Management που εδρεύει στο Παρίσι. Επίσης σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων στην ΑΚΤΟ στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος πιάνου και μιλάει άριστα αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά. Έχει εργαστεί σε πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, και από το 2006 διατηρεί τις δικές της επιχειρήσεις: Το Design Materials-Katerina Ioannidou, που σκοπό έχει την εμπορία πλακιδίων, επίπλων κουζίνας και ειδών υγιεινής, και την G&M Real Estate, μια κατασκευαστική εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή ιδιωτικών έργων μικρής κλίμακας. Εδώ και εννέα χρόνια είναι δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κομοτηνής και έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης “Γευσιγνωσία Α.Ε.” (δημοτικά σφαγεία), και έως και σήμερα είναι αντιδήμαρχος διοίκησης και συντονισμού. Μεταξύ άλλων υπήρξε  πρόεδρος της επιτροπής  της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 • Βασίλειος Λούρμπας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρσάκειο Ροδόπης. Σπούδασε Στρατιωτική Ιατρική και έλαβε την ειδικότητα της καρδιολογίας. Υπηρέτησε ως καρδιολόγος στον ελληνικό στρατό μέχρι το 2003 και έκτοτε ασκεί το ιατρικό επάγγελμα ιδιωτικά στην πόλη της Κομοτηνής. Πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα και μέχρι πρότινος πρόεδρο και νυν μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 • Ιλχάν Μεμέτ

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και κατοικεί. Το 2007 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2009 ασκεί ενεργή δικηγορία στην Κομοτηνή. Στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του ομίλου φοιτητών του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ενώ σήμερα ασκεί καθήκοντα στην ίδια θέση. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

 • Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κομοτηνή. Είναι απόφοιτος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των εταιρειών FlyNet και Green Road, ενώ ασκεί καθήκοντα θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Σιδικά Ταχήρ και πατέρας τριών παιδιών.

 • Κωνσταντίνος Ναλμπάντης

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού εν αποστρατεία. Υπήρξε σύμβουλος Νομάρχη Ροδόπης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ροδόπης, και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής κατά τα έτη 2002 έως 2013. Διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ από το 2006 έως το 2013, αντιδήμαρχος καθαριότητας, περιβάλλοντος και υποδομών του Δήμου Κομοτηνής, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ, και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου Κομοτηνής. Κατά τα έτη 2014-2015 άσκησε καθήκοντα διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

 • Αναστασία Ξανθοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι απόφοιτη του ΙΕΚ Κομοτηνής στην ειδικότητα «Ειδικός Διοικητικών Υπηρεσιών» και μιλά άπταιστα αγγλικά. Έχει δουλέψει ως ελεύθερη επαγγελματίας έχοντας τη δική της επιχείρηση, γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων με την επωνυμία “sximaoneirou”. Επίσης εργάστηκε σε καταστήματα εστίασης στον ίδιο τομέα. Επικροτεί κάθε είδους δραστηριότητα που στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και της παράδοσης του τόπου μας. Έχει υπάρξει μέλος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής και είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής «Εύξεινος Πόντος». Είναι μητέρα της 16χρονης Δήμητρας.

 • Σταύρος Παντελής

Γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Πολυτεχνική Σχολή – Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως Έφεδρος Αξιωματικός, διατηρεί Τεχνικό Γραφείο ως ιδιώτης Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Είναι Μελετητής Δημοσίων & Ιδιωτικών Έργων Τοπογραφίας, Συγκοινωνιακών / Οδοποιίας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Ροδόπης. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης & Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κοινόχρηστων Χώρων «Νέστορας Τσανακλής», του Δήμου Κομοτηνής. Αποτελεί εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ / Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος με την Πατσατζή Αθανασία, αισθητικό, και πατέρας δύο παιδιών.

 • Μανώλης Παπαμάνος

Είναι απόφοιτος ΙΕΚ λογιστικής. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας επί σειρά ετών. Σήμερα διατηρεί καφετέρια στην πόλη της Κομοτηνής. Επίσης τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών καφέ (χονδρική-λιανική). Είναι εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Πρίντζιου Μπέτυ και πατέρας δύο τέκνων.

 • Μάια Τζνελασβίλι

Γεννήθηκε στην Αρμενία και μετά τα 16 της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Γεωργία. Το 1995 ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα, γιατί – όπως λέει η ίδια – την καλούσαν οι ποντιακές της ρίζες και από τους δύο γονείς της. Εργάστηκε όλα τα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2016 εργάζεται στον παιδικό σταθμό Ιάσμου. Μιλάει ρωσικά, αρμενικά, τουρκικά, γεωργιανά, και φυσικά τη μητρική της γλώσσα, τα ποντιακά-ελληνικά. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μπαλέσντραβο και είναι μητέρα τριών παιδιών.

 • Νικόλαος Τσαλικίδης

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και ζει μόνιμα. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών ειδίκευσης. Διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Βασιλική – Μαρία Καρακάση και πατέρας δύο παιδιών. Είναι μάχιμο αυτοδιοικητικό στέλεχος με αξιόλογη δράση από νεαρή ηλικία. Θήτευσε στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει σε θέση αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών στον Δήμο Κομοτηνής. Σήμερα υπηρετεί την περιφερειακή αυτοδιοίκηση από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

 • Ραμαδάν Χατζή

Είναι απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος εδώ και έντεκα χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 • Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά

Είναι άνθρωπος της Ροδόπης με γνώση και εμπειρία πάνω στα ζητήματα της περιοχής. Εκλέγεται στην αυτοδιοίκηση και εργάζεται για το καλό του τόπου εδώ και 37 χρόνια από διάφορες θέσεις στον Δήμο Αρριανών και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της παράταξης μας, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, στη Ροδόπη.

Βρισκόμαστε απόψε στον τόπο μας, στη Ροδόπη.

Στη Ροδόπη

 • της πολυ – πολιτισμικότητας,
 • της αποδοχής της διαφορετικότητας
 • και της αρμονικής συνύπαρξης.

Στη Ροδόπη της ιστορίας και των ιστοριών,

όπου άνθρωποι, ιδέες και κουλτούρες ζυμώθηκαν μεταξύ τους,

και έφτιαξαν έναν τόπο όμορφο, φιλόξενο και δημιουργικό.

Έναν τόπο που αξίζει να είναι παράδειγμα.

Και που παρά τις περιόδους απομόνωσης και εσωστρέφειας που πέρασε ο τόπος μας,

σήμερα ανοίγεται ξανά προς τον κόσμο και υποδέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Η Ροδόπη έχει σήμερα όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να της επιτρέψουν να παίξει έναν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας:

 • Έχει σημαντική πρωτογενή παραγωγή
 • Παράγει μοναδικά προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα
 • Διαθέτει παρθένο φυσικό περιβάλλον
 • Έχει πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση
 • Έχει μια εκτεταμένη ακτογραμμή με δυνατότητες αξιοποίησης
 • Και βέβαια είναι έδρα ενός σημαντικού Πανεπιστημίου

Και είναι πραγματικά στο χέρι μας η ευθύνη:

 • Να αναδείξουμε αποτελεσματικά το ιστορικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο.
 • Να διαχειριστούμε σωστά και να προστατεύσουμε το φυσικό της περιβάλλον.
 • Να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές στον αγροτικό τομέα, στις μεταφορές και στον τουρισμό.
 • Και να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα.

Γιατί μπορεί η Ροδόπη να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και μεγάλες δυνατότητες,

χρειάζεται όμως ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο, συστηματική δουλειά και την καθοδήγηση μιας ενωμένης και ισχυρής Διοίκησης.

Είμαστε λοιπόν απόψε εδώ για να πούμε στους Ροδοπίτες ότι ο τόπος μας μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τα πλεονεκτήματά του.

Πριν λίγο καιρό παρουσίασα το Σχέδιο της Διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια.

Παρουσίασα τα έργα και τις δράσεις που έχουμε δρομολογήσει.

Γιατί εμείς, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, είμαστε η μόνη παράταξη που διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όλη την Περιφέρεια.

Ένα Σχέδιο 334 έργων και δράσεων κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στην περιοχή μας.

Σε αντίθεση με άλλους οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Περιφέρειας.

Τάζουν σε όλους τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό που φτάνουν στο σημείο

 • να τάζουν έργα που είναι στην ευθύνη των Δήμων,
 • να τάζουν έργα που βρίσκονται σε άλλες Περιφέρειες,
 • και να τάζουν και έργα που είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης.

προσπαθούν να δείξουν ότι τάχα ξέρουν τι πρέπει να γίνει.

Αλλά στην ουσία δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο, μόνο αοριστίες.

Εμείς από την πλευρά μας, με συστηματική δουλειά, με πρόγραμμα και ρεαλισμό, παρουσιάσαμε το Σχέδιό μας με 334 έργα και δράσεις σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

Ένα σημαντικό μέρος αυτών των έργων προορίζεται για την Ροδόπη, τα οποία θα σας παρουσιάσω παρακάτω με συντομία.

Γιατί η Ροδόπη μπορεί να παίξει το ρόλο που της αξίζει!

Θα αναφερθώ σε 6 βασικούς άξονες του Σχεδίου μας:

 • στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
 • στην στήριξη της επιχειρηματικότητας
 • στον τουρισμό
 • στις επενδύσεις στην ενέργεια
 • στην κοινωνική πολιτική
 • και στα έργα υποδομών της Ροδόπης.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η Περιφέρειά μας είναι μια κατά βάση αγροτική Περιφέρεια.

Η καλλιεργήσιμη έκταση της Περιφέρειάς μας είναι πάνω από 5 εκατομμύρια στρέμματα και αντιστοιχεί στο 10% της καλλιεργήσιμης έκτασης της Ελλάδας.

Παράγονται σημαντικές ποσότητες αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε επίπεδο χώρας.

Για αυτό διαθέτουμε πόρους για μελέτες και έργα

 • για αναδασμούς,
 • για αρδευτικά δίκτυα,
 • για φράγματα,
 • για γεωτρήσεις,
 • για ταμιευτήρες,
 • για αγροτικό εξηλεκτρισμό
 • για την κατασκευή μικρών έργων υποδομής για την στήριξη της κτηνοτροφίας.

Υλοποιούμε επίσης το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 108 εκ. € με σημαντικότερες δράσεις:

 • Με πόρους του Προγράμματος αυτού στηρίζουμε 1482 νέους αγρότες μας σε όλη την Περιφέρεια
 • Ενώ αξιολογούμε πάνω από 1700 Σχέδια Βελτίωσης που μας έχουν υποβληθεί

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πιστεύω βαθιά ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.

Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα η γεωγραφική μας θέση, ο πρωτογενής τομέας, τα ενεργειακά μας αποθέματα,

χρειάζονται μία βάση που θα τα ενώσει σε μια κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Και για μας, αυτή η βάση είναι η υγιής επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματικότητα που επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία, που παράγει πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τι κάναμε έως τώρα:

Αναλύσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής μας και καταλήξαμε καταρχήν στους τομείς που θα πρέπει να επενδύσει η Περιφέρεια:

 • Ο αγροδιατροφικός τομέας
 • Ο τουρισμός
 • Ο κλάδος των καινοτόμων υλικών του κατασκευαστικού τομέα
 • Ο τομέας των χημικών, των φαρμάκων και της υγείας
 • Η ενέργεια και το περιβάλλον
 • Ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός
 • Και ο τομέας της πληροφορικής και των επικοινωνιών

Με την αναθεώρηση της Περιφερειακής Στρατηγικής RIS3 μπορούν να προκύψουν και νέοι τομείς, που θα οριστικοποιηθούν με τη συνδρομή των φορέων της αγοράς και των ίδιων των επιχειρηματιών.

Για αυτό διαθέτουμε σημαντικούς πόρους σε:

 • Επενδυτικά Σχέδια Έρευνας και Καινοτομίας, για να ενθαρρύνουμε επιχειρήσεις να συνεργαστούν με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.
 • Χρηματοδοτήσαμε 111 επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού.
 • Συμμετέχουμε στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και διευκολύνουμε επιχειρήσεις μας να έχουν πρόσβαση σε δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις.
 • Υποστηρίζουμε υφιστάμενες επιχειρήσεις για να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους.
 • Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
 • Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας που υποστηρίζουν ανθρώπους που έχουν ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό σχέδιο για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Για όλες τις δράσεις μας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας διαθέτουμε πάνω από 70 εκ. €.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Διοίκησή μας είναι αυτή που έθεσε τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού της σχεδιασμού.

Κι αυτό γιατί ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ελκυστική τουριστική ταυτότητα:

 • πλούσια ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία,
 • παρθένο φυσικό περιβάλλον και όμορφες παραλίες,
 • ζωντανές πόλεις,
 • εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα και προϊόντα
 • και προνομιακή γεωγραφική θέση.

Σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική τουριστικής προβολής για τα επόμενα 3 χρόνια και διαθέτουμε για αυτόν τον σκοπό 4,5 εκ. €.

Αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης:

 • Κάνουμε ειδικές έρευνες
 • Φτιάχνουμε νέο διαφημιστικό υλικό
 • Αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες
 • Συμμετέχουμε σε Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Διοργανώνουμε φεστιβάλ πολιτισμού και εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στις δύο Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, στις δύο ΟΧΕ.

ΟΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

 • Η πρώτη ΟΧΕ είναι η Πολιτιστική διαδρομή της Εγνατίας Οδού.

Υλοποιούμε έργα για να αναδείξουμε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που βρίσκονται κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας Οδού και να δημιουργήσουμε έτσι μια πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Η πρώτη αυτή ΟΧΕ αφορά τον πολιτισμό.

ΟΧΕ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

 • Η δεύτερη ΟΧΕ οροσειράς της Ροδόπης και ποταμού Νέστου αφορά το φυσικό περιβάλλον.

Με την ΟΧΕ αυτή θα πραγματοποιήσουμε έργα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και τον ποταμό Νέστο. Ήδη έχει προχωρήσει η διαβούλευση με τους ορεινούς Δήμους και θέλω να σας πω ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τις δύο ΟΧΕ φτάνει τα 70 εκ. € περίπου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η κατασκευή του ΤΑΡ, αλλά και μια σειρά από άλλοι αγωγοί φυσικού αερίου που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στην περιοχή μας, όπως οι αγωγοί Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ελλάδας-Ιταλίας, καθώς και η πλωτή μονάδα υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την Περιφέρειά μας μετατρέποντάς την σε ενεργειακό πέρασμα προς την Ευρώπη.

Ωστόσο, παρά το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, η Περιφέρειά μας δεν είχε κάποιο άμεσο όφελος από αυτό.

Αντιθέτως, κάθε χρόνο επιχειρήσεις και νοικοκυριά πληρώνουμε περισσότερους φόρους για πετρέλαιο από ό,τι άλλες περιοχές της χώρας καθώς έχουμε υψηλότερες ανάγκες λόγω κλίματος.

Για αυτό η Διοίκησή μας έθεσε έναν ξεκάθαρο στόχο: να μετατρέψουμε το πλεονέκτημα της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας σε χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες και την περιφερειακή μας οικονομία.

Για να το πετύχουμε, έπρεπε η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

 • Για αυτό, τον περασμένο Δεκέμβριο διαθέσαμε 29,6 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί ένα νέο δίκτυο φυσικού αερίου, μήκους 500 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο θα παρέχει αέριο σε 6 πόλεις της Περιφέρειάς μας: Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Με το έργο αυτό, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χαμηλού κόστους και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Την ίδια ώρα, το έργο θα έχει και έμμεσα θετικά αποτελέσματα, στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου υπολογίζουμε πως θα δημιουργηθούν 700 θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

 • Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου, ξεκινάμε τον σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, με πρώτες αυτές που βρίσκονται πιο κοντά στα δίκτυα που θα κατασκευαστούν.

Εκτός από το φυσικό αέριο, η Διοίκησή μας επενδύει και στη γεωθερμία.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε βεβαιωμένα γεωθερμικά πεδία, διαθέτοντας συνολικά 8, και ήδη διαθέτουμε σημαντικούς πόρους για την κατασκευή υποδομών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων:

 • Στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου (η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας)
 • Στο Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης
 • Και στον Ακροπόταμο του Δήμου Παγγαίου

Στόχος μας είναι και στα τρία αυτά γεωθερμικά πεδία, που έχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες και το μεγαλύτερο απόθεμα θερμικής ενέργειας, οι υποδομές που θα κατασκευαστούν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σχέδιό μας έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, δε θα μπορούσε όμως να μη λάβει υπόψη τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Ένα σημαντικό λοιπόν μέρος του Σχεδίου μας για την Περιφέρεια απευθύνεται σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη:

 • Γονείς με παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
 • Μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες
 • Ενήλικα άτομα με αναπηρία
 • Γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση
 • Ηλικιωμένοι
 • Κοινότητες Ρομά
 • Άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα
 • Άτομα με άνοια και Αλτσχάιμερ
 • Άτομα με εξαρτήσεις
 • Άνεργοι
 • Εργαζόμενοι που χρειάζονται στήριξη

Για όλες αυτές τις ομάδες συμπολιτών μας διαθέτουμε συνολικά 78,4 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο πρωτογενής τομέας παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομία και την ανάπτυξη της Ροδόπης.

Για αυτόν τον λόγο, διεκδικούμε από την κυβέρνηση την κατασκευή του φράγματος Ιάσμου, για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη, καθώς και των αναγκαίων δικτύων άρδευσης,

για να εξασφαλίσουμε την άρδευση περίπου 200.000 στρεμμάτων.

 • Κάνουμε συντηρήσεις και χρηματοδοτούμε μελέτες και έργα στο οδικό δίκτυο σε όλο το νομό

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω:

 • Στην κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει τη Μαρώνεια με την Παραλία Πετρωτών και θα ενοποιήσει το παραλιακό μέτωπο δύο νομών, της Ροδόπης και του Έβρου. Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο, που θα συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
 • Στη βελτίωση του δρόμου Κοπτερό – Ίασμος (η δημοπράτηση θα προχωρήσει μέσα στο 2019)
 • Στην κατασκευή του δρόμου από τον Σώστη στη Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη στο Παπίκιο Όρος
 • Στην κατασκευή της γέφυρας των Αρριανών στο ποταμό Λίσσο όπου υπάρχει ήδη ανάδοχος
 • Στη βελτίωση του δρόμου Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά
 • Στην κατασκευή νέων ιρλανδικών διαβάσεων
 • στον Βοσβόζη (Κομοτηνή)
 • στο Αμυγδαλόρεμα (Γρατινή)
 • στο Ποντικόρεμα (Αρριανά)

Για τα έργα αυτά έχουν προχωρήσει οι διαγωνισμοί. Στο πρώτο έχουμε ανάδοχο, και στα άλλα δύο θα υπάρχει ανάδοχος τις επόμενες μέρες.

 • Εξασαφαλίσαμε χρηματοδότηση για ιρλανδική διάβαση νέου τύπου και στον ποταμό Λίσσο (Αγία Μαρίνα Ιμέρου)
 • Στην κατασκευή αναβαθμού στον ποταμό Κομψάτο
 • Στην αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου (η μελέτη ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες και το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2019)
 • Στη νέα γέφυρα του Κοσμίου και στον ποδηλατόδρομο από το Κόσμιο μέχρι το Ραδιοφωνικό Σταθμό (θα υπάρξει ανάδοχος μελετητής μέσα στο Μάιο)

Για όλα αυτά τα έργα και τις μελέτες που ανέφερα διαθέτουμε συνολικά 53,7 εκ. €.

 • Για την κατασκευή περίπου 80 χλμ. δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή

διαθέτουμε πάνω από 4 εκ. €.

 • Διαθέτουμε πόρους για μελέτες αναδασμών
 • στο Θρυλόριο
 • στη Γρατινή
 • και στο Ανθοχώρι
 • Για το φράγμα Ιασίου

για την ολοκλήρωση της κατασκευής του 1,2 εκ. €

και για τις μελέτες των δικτύων διανομής νερού 1,8 εκ. €.

 • Για την κατασκευή γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης

διαθέτουμε 1 εκ. €.

 • Για την κατασκευή ταμιευτήρων και λιμνοδεξαμενών

διαθέτουμε 1 εκ. €.

 • Για καθαρισμό ρεμάτων

διαθέτουμε 600.000 €

 • Για την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος που απασχολεί την τοπική κοινωνία, αυτό της σφαγής των ζώων λατρευτικού τύπου που διενεργούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στην εορτή του Κουρμπάν-Μπαϊράμ, υποβάλαμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό που προτείναμε είναι η δημιουργία πολλών μικρών σφαγείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης.

Ήδη οι προτάσεις μας έχουν γίνει αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιμένουμε την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

 • Για την ανάδειξη
 • του οικοτουριστικού πάρκου Φαναρίου
 • του βυζαντινού τείχους Κομοτηνής και της γύρω περιοχής
 • του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου
 • του εκκλησιαστικού μουσείου Ιμαρέτ

διαθέτουμε 6,7 εκ. €.

 • Για το νοσοκομείο Κομοτηνής, για καινούριο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

διαθέτουμε 3,2 εκ. €.

 • Για έργα ύδρευσης στους Δήμους
 • Κομοτηνής
 • Αρριανών
 • και Ιάσμου

διαθέτουμε 3,7 εκ. €.

 • Για τον βιολογικό καθαρισμό Φαναρίου – Αρωγής – Μέσης

διαθέσαμε 13,2 εκ. €

 • Για Τοπικά Χωρικά Σχέδια στους Δήμους
 • Κομοτηνής
 • και Μαρωνείας – Σαπών

διαθέτουμε 1,1 εκ. €.

 • Και τέλος, επαναλειτουργήσαμε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Με μια πανηγυρική εορταστική εκδήλωση τον περασμένο Δεκέμβριο επαναλειτουργήσαμε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

και στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτό για να αποτελεί σημείο αναφοράς στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής μας.

Σας ανέφερα τα σημαντικότερα έργα για τη Ροδόπη. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα.

Για τη Ροδόπη, το συνολικό ποσό των έργων ξεπερνά τα 91 εκατομμύρια ευρώ,

χωρίς να προσθέσω τα έργα που διεκδικούμε από την κυβέρνηση.

Τα έργα που σας ανέφερα αλλά και το συνολικό μας Σχέδιο των 334 έργων και δράσεων για όλη την Περιφέρεια, μπορεί όποιος πολίτης θέλει, να τα δει στο σάιτ της Περιφέρειάς μας.

Κυρίες και κύριοι,

Οι περιφερειακές εκλογές γίνονται σε ένα κρίσιμο διάστημα για τη χώρα και την Περιφέρειά μας.

Το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου.

Τον Οκτώβριο του 2016, μετά το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, του σημαντικού αυτού αυτοδιοικητικού άνδρα με τη μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, ανέλαβα τη διοίκηση της Περιφέρειας και την αρχηγία της παράταξης.

Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, μέσα και έξω από την παράταξη, και έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Στηρίχθηκαν σε μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι «ανακάλυψαν» ότι διαφωνούσαν μαζί μου όταν δεν υποχώρησα στις προσωπικές τους απαιτήσεις.

Συμπαραστάτες τους, κάποια Μέσα Ενημέρωσης και κάποια ψεύτικα προφίλ στο Facebook, που κάθε μέρα δημιουργούσαν αρνητικές εντυπώσεις για μένα,

χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο μας και χωρίς να προτείνουν τίποτα το συγκεκριμένο.

Το έχω ξαναπεί: η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δεν με ενοχλούν. Άλλωστε είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα.

Στα 17 χρόνια όμως που έχω συμπληρώσει στην Αυτοδιοίκηση σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης, δε θυμάμαι άλλη φορά να έχει γίνει παρόμοια εκστρατεία λάσπης.

Και όσο κι αν προσπάθησαν, δεν με πτόησαν.

Και ούτε κατάφεραν να πείσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να μη δώσει την ξεκάθαρη στήριξή του στην υποψηφιότητά μου.

Μια στήριξη που με τιμά και μου δίνει δύναμη.

Παρόλα τα εμπόδια, έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά.

Και αυτό κάναμε.

Κατά τη διάρκεια της Διοίκησής μας, κάναμε σημαντικά βήματα για την Περιφέρειά μας.

Σίγουρα έγιναν και λάθη. Δεν το αρνούμαι και δεν διστάζω να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Έπρεπε όμως να συνεχίσουμε το έργο που είχαμε αναλάβει.

Δεν είχαμε δικαίωμα να επιτρέψουμε στην Περιφέρεια και στην παράταξη να μείνουν στάσιμες, επειδή κάποιοι το ήθελαν.

Και σήμερα από τη Ροδόπη το λέω ξεκάθαρα:

προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με ανθρώπους που υπονόμευσαν το έργο της Διοίκησής μας και ενώθηκαν ευκαιριακά

βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της παράταξης.

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας εμπλουτίστηκε με νέους και ικανούς ανθρώπους, έτοιμους να προσφέρουν.

Οι νέοι αυτοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα έμπειρα στελέχη της παράταξής μας.

Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τον τόπο μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αυτή είναι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση που δημιουργήσαμε.

Και σήμερα έχω τη χαρά να παρουσιάσω στην κοινωνία της Ροδόπης τους υποψηφίους της παράταξης μας.

14 ενεργοί πολίτες, 3 γυναίκες και 11 άνδρες που είναι γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία.

Μία δυναμική ένωση ανθρώπων που έχουν εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους.

Όλοι τους συστρατεύονται για τον κοινό στόχο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δουλέψουμε μαζί

και να πάμε τη Ροδόπη μπροστά.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και διαβεβαιώνω ότι, είτε εκλεγούν είτε όχι, την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι μαζί.

Κυρίες και κύριοι,

στις εκλογές του Μαΐου σας καλώ να αξιολογήσετε και να συγκρίνετε:

 • Από τη μια πλευρά τα πρόσωπα κάθε παράταξης:
 • τον επικεφαλής, την κατάρτισή του, τη διαδρομή του και την εμπειρία του
 • και τα στελέχη, τους υποψηφίους, την παρουσία και τη δράση τους στον επαγγελματικό χώρο και στην κοινωνία.
 • Και από την άλλη μεριά, το Σχέδιο και τις προτάσεις κάθε παράταξης:
 • κατά πόσο αυτά που λέει είναι συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα.

Σας καλώ να συγκρίνετε από τη μια, το συγκεκριμένο έργο που έχουμε κάνει εμείς,

τα 334 έργα και δράσεις που δρομολογήσαμε,

και από την άλλη, τις γενικότητες και τις αοριστίες των άλλων.

Ζητώ το μήνυμα που θα βγει από τις εκλογές να είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Κανένας δεν πρέπει να επηρεαστεί από φανταχτερές ανακοινώσεις χωρίς ουσία.

Σας καλώ λοιπόν να επιλέξετε και να ψηφίσετε τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση.

Η αποψινή μας εκδήλωση στη Ροδόπη, είναι η 5η κατά σειρά πολιτική εκδήλωση της παράταξής μας, μετά τη Δράμα, την Ξάνθη, τον Έβρο και την Καβάλα.

Και οι 4 εκδηλώσεις που προηγήθηκαν έδωσαν ένα καθαρό μήνυμα Νίκης.

Το ίδιο μήνυμα Νίκης δίνει απόψε και η Ροδόπη!

Οι εκδηλώσεις μας, οι περιοδείες μας και η επαφή μας με τους πολίτες σε όλη την Περιφέρεια δείχνουν ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μεγαλύτερη παράταξη της Περιφέρειάς μας.

Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η δύναμή μας αυξάνεται περισσότερο και η επικράτησή μας θα είναι απόλυτη.

Το Σχέδιό μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και οι άνθρωποι της παράταξής μας κερδίζουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όπως κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την τόσο δυναμική παρουσία σας απόψε.

Μας δίνετε δύναμη!

Πάμε όλοι μαζί!

Πάμε όλοι μαζί με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση!

Και στις 26 Μαΐου,

θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη

και θα πετύχουμε μία μεγάλη νίκη!

Μια μεγάλη νίκη θα πετύχουμε και στη Ροδόπη!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood