Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, δύο άτομα, ένας 48χρονος αλλοδαπός και ένας 60χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, εντόπισαν ένα σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), ο οδηγός του οποίου είχε διαφύγει, ενώ στην ευρύτερη αγροτική περιοχή βρέθηκαν δώδεκα μη νόμιμοι μετανάστες. Άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν συντονισμένες έρευνες και αναζητήσεις για τον εντοπισμό του οδηγού, με αποτέλεσμα το βράδυ της ίδιας ημέρας αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανεών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας να συλλάβουν τον 48χρονο οδηγό – διακινητή, ο οποίος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

79c28c93 1 70Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 60χρονος κατηγορείται επίσης για  πλαστογραφία, καθόσον όπως διαπιστώθηκε το όχημα που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τρεις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.