Μεταναστευτικό, Κανονισμός Καθαριότητας, Τηλεφωνική Γραμμή Δημότη, θέματα που θίγει ο Ηλίας Μπούκας

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ιάσμου.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ - Αντίγραφο

Το θέμα της ώρας και του χώρου των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, το θέμα των παράνομων μεταναστών και τη φημολογίας περί εγκατάστασής τους στο εκτός λειτουργίας ξενοδοχείο Arcadia, αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής Δημότη και Κανονισμού Καθαριότητας, θέτει υπ’ όψιν του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιάσμου, Ηλίας Μπούκας, με ανοιχτή επιστολή του η οποία έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Μεχμέτ Μεχμέτ, στη συνεδρίαση της 15/11/2019 του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και δύο θέματα για τα οποία το Σώμα αποφάσισε να προωθηθούν από τον Πρόεδρο προς εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο. To αίτημά μου συμπληρώνεται με δύο επιπλέον προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή – για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – προτάσεις οι οποίες αποτελούν και αποφάσεις προς προώθηση, των δύο Συμβουλίων της Κοινότητας Ιάσμου που έχουν πραγματοποιηθεί.

  • Το θέμα της ώρας των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου. Η επιλογή πρωινών ωρών για τις συνεδριάσεις αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τους περισσότερους εργαζόμενους πολίτες, αλλά και εμένα προσωπικά, ώστε να μπορούμε να τις παρακολουθούμε. Επίσης, ο χώρος διεξαγωγής των συνεδριάσεων κάθε άλλο παρά φιλικός είναι, αφού οι θέσεις είναι ελάχιστες και η ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω συνωστισμού.
  • Το θέμα των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν κάνει πλέον την εμφάνισή τους στις πλατείες των χωριών μας με όποιο κίνδυνο μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Επίσης, το γεγονός ότι συζητείται να μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης αυτών, ξενοδοχειακή μονάδα – η οποία είναι εκτός λειτουργίας – και βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας. Αιτούμαι, στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί και να τοποθετηθεί το Σώμα για την στάση και τις ενέργειες αυτού πάνω στο μείζον αυτό ζήτημα της τοπικής κοινωνίας.
  • Πρόταση προς συζήτηση στο Δ.Σ. – Δημιουργία «Τηλεφωνικής γραμμής του Δημότη» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.
  • Πρόταση προς συζήτηση στο Δ.Σ. – Δημιουργία «Κανονισμού καθαριότητας Δήμου Ιάσμου» και προώθησή του στην κοινωνία, ώστε να μάθουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, αλλά και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του Δήμου.

Μετά τιμής, Μπούκας Ηλίας, Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood