Με μετάλλια, διακρίσεις και εμπειρίες, επέστρεψε ο Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κομοτηνής από τους Προκριματικούς Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης Βορείου Ελλάδος που διεξήχθησαν στο Αιγίνιο, και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στον Βόλο. 

Συγκεκριμένα:

  • στους Προκριματικούς Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης Βορείου Ελλάδος, ο ΕΟΣ Κομοτηνής συμμετείχε με εννέα αθλητές που προκρίθηκαν όλοι, και κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.
  • στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, από τους εννέα συμμετέχοντες αθλητές του ΕΟΣ Κομοτηνής, στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα, προκρίθηκαν οι πέντε.

Δυστυχώς, εξ αιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ακυρώθηκαν οι Αγώνες Κυπέλλου που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην Κομοτηνή, με συνέπεια να σταματήσουν οι προπονήσεις των αθλητών του ΕΟΣ Κομοτηνής, επηρεάζοντας προφανώς τις επιδόσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα αγωνιστικής αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής, με προπονητή τον έμπειρο και διακεκριμένο ορειβάτη, Αρχοντή Εξακοΐδη, ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και δημιουργεί ισχυρές βάσεις για τη διάδοση του συναρπαστικού αυτού αθλήματος και την ανάδειξη ταλαντούχων νέων αθλητών και αθλητριών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγωνιστική Αναρρίχηση έχει πλέον αναγνωριστεί ως Ολυμπιακό άθλημα, και συμπεριλαμβάνεται επίσημα για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο οι οποίοι λόγω covid-19 αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021.