Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και προέβησαν στην περισυλλογή και τη διάσωση των 31 αλλοδαπών, που επέβαιναν στη λέμβο.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, ήταν μία γυναίκα από το Αφγανιστάν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου και γέννησε.

Ακολούθως, μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε το βίντεο από την απογείωση του ελικοπτέρου, που ανάρτησε στη σελίδα της στο facebook η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης:

Έρευνα διάσωση και γεννητούρια στη Σαμοθράκη!!!Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε λεμβος με ΠΕΠ ανατολικά της Σαμοθράκης. Μετά την διάσωση τους από σκάφος της υπηρεσίας μας μία γυναίκα, αφγανικής υπηκοότητας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Σαμοθράκης όπου και γέννησε. Η μητέρα και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019