Μέσα προστασίας για απομακρυσμένες κατοικίες

Εξοχικές κατοικίες σε μικρούς οικισμούς, αραιοκατοικημένες περιοχές, ή διαμερίσματα απομακρυσμένα από την υπόλοιπη κατοικία ως χαρακτηριστικό ιδιωτικότητας και πολυτέλειας, φέρουν όλα ως κοινό χαρακτηριστικό το ζήτημα της ασφάλειας και προστασίας.
sinagermoi-kai-eksoxiko-768x513

Τόσο η απουσία γειτόνων όσο και η μη-άμεση πρόσβαση σε σημαντικές σχετικές υπηρεσίες, δημιουργούν την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων προστασίας, ικανών να διασφαλίσουν την ακεραιότητα αυτών των κατοίκων, και των περιουσιών τους. Στη συνέχεια του άρθρου λοιπόν, αναφερόμαστε στα συνηθέστερα μέτρα και τακτικές, που η εφαρμογή τους ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και περιορίζει την πιθανότητα επιθέσεων και παραβιάσεων από εγκληματίες.

Επαρκής Εξωτερικός Φωτισμός

Σίγουρα δεν πρόκειται για το κύριο μέσο που θα αποτρέψει και θα αποθαρρύνει τον αποφασισμένο επίδοξο δράστη, ταυτόχρονα όμως δεν παύει να ασκεί επιρροή, και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν συνδυαστεί με άλλα μέσα. Τοποθετώντας δυνατά φώτα με αισθητήρες κίνησης στον κήπο και την αυλή (αλλά και περιμετρικά εφόσον το κρίνετε απαραίτητο), αυξάνετε τη γενική ασφάλεια. Προσοχή, τα δέντρα και οι θάμνοι δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τα φώτα, αλλά ούτε και να δημιουργούν κρυψώνες για τους δράστες. 

Κλειδαριές Ασφαλείας

Ένα από τα συνηθέστερα μέτρα πρόληψης, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως επαρκές για μια αστική ζώνη, είναι η τοποθέτηση κλειδαριών υψηλής ποιότητας και πορτών ασφαλείας, με μεγάλη ανθεκτικότητα στις επιθέσεις. Η τακτική επιθεώρηση για τυχόν προβλήματα ή φθορές αλλά και τον εντοπισμό προσπαθειών παραβίασης, είναι απαραίτητη για την άμεση επιδιόρθωσή τους και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας.

Σκύλος Φύλακας

Παραδοσιακό και αποτελεσματικό μέσο, και ιδιαίτερα δημοφιλές σε αγροτικές τοποθεσίες, είναι αυτό της απόκτησης σκύλου φύλακα. Το φυσικό ένστικτό τους για την προστασία του περιβάλλοντός τους και των ανθρώπων τους, η αναγνώριση και η αντίδρασή τους σε ενδεχόμενους κινδύνους, είναι αρκετά ώστε να αποθαρρύνουν τις βλέψεις ενός εγκληματία ή διαρρήκτη, που θα προτιμήσει το πιο εύκολο στόχο. Ως ιδιοκτήτες ενός σκύλου φύλακα, πέρα από το άμεσο όφελος της ψυχολογικής ασφάλειας, μπορείτε να απολαύσετε και τα υπόλοιπα οφέλη συντροφικότητας από την παρουσίας του. Απαιτούμενο είναι ωστόσο, να επιλέξετε ράτσα η οποία φέρει το χαρακτηριστικό του φύλακα, και ακόμη περισσότερο να ακολουθήσετε το πρόγραμμα για εκπαίδευση σκύλου φύλακα με εκπαιδευτή της επιλογής σας. Το τελευταίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ώστε να μπορέσει ο τετράποδος φίλος σας να μάθει να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τον κίνδυνο από τους ιδιοκτήτες τους, για να αποτραπούν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Συναγερμός & Ασύρματα Συστήματα

Το πιο αποτελεσματικό μέσο προστασίας είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού. Πέρα από το τον τρόμο που προκαλεί στους διαρρήκτες η ενεργοποίησή του και η άνοδος του επιπέδου δυσκολίας της παραβίασης, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η άμεση ειδοποίηση των αρχών, κατά την ανίχνευση κινδύνου, ακόμη και φωτιάς. Μάλιστα,  τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης από απόσταση μέσω smartphone ή υπολογιστή. 

Ασφάλιση αντικειμένων αξίας

Τέλος, η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσατε να κάνετε ώστε να είστε εξασφαλισμένοι ακόμα και στο χειρότερο και σαφώς ανεπιθύμητο σενάριο μιας παραβίασης της περιουσίας σας, είναι να ασφαλίσετε τα αντικείμενα αξίας. Σε περίπτωση που έχετε διάφορα τιμαλφή στο σπίτι σας καλό θα ήταν να φροντίσετε να τα έχετε ασφαλισμένα σε κάποια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά θα πρέπει να φροντίσετε αυτό να γίνει σύμφωνα με την πραγματική τους αξία, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κοσμήματα. Σε αυτή ειδικά την περίπτωση, η σωστή ανάλυση κοσμημάτων από τη Fasma Hellas θα πρέπει να προηγηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πολύτιμα αντικείμενα σας θα ασφαλιστούν στην αποδεδειγμένη αξία τους.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood